درباره استرالیا
درباره استرالیا

استرالیا بعد از فدراسیون روسیه، کانادا، چین، ایالات متحده آمریکا و برزیل، ششمین کشور وسیع جهان است. وسعت این کشور برابر با ۷٬۶۸۶٬۸۵۰ کیلومتر مربع است و تقریبا ۴.۵ برابر ایران وسعت دارد. اگرچه استرالیا از نظر وسعت بعد از برزیل قرار گرفته است اما از نظر جمعیت فاصله بسیاری با این کشور دارد.

این کشور همچنین سرزمین اصلیِ قاره اقیانوسیه به شمار می رود که کوچک‌ترین قاره دنیا نیز هست و با تراکم نسبی جمعیت ۶/۲ نفر در هر کیلومتر مربع، یکی از پایین‌ترین ارقام میزان تراکم در جهان را نسبت به سایر کشورهای توسعه یافته دنیا، دارا است.

کشور استرالیا جمعیتی کمتر از بیست و شش میلیون نفر را در خود جای داده است و نرخ رشد جمعیت در آن ۱.۳ درصد است، البته باید در نظر داشت که ۶.۷ درصد از این رشد ۱.۳ درصدی ناشی از مهاجرت است، لذا می توان به این نتیجه رسید که مهاجرت به عنوان یکی از عوامل رشد جمعیت تا چه حد در رشد و توسعه اقتصادی این کشور می تواند مهم و با ارزش باشد.

برای مهاجرت به استرالیا روش های متفاوتیوجود دارد که از آن جمله می توان به مهاجرت کاری، مهاجرت سرمایه گذاری و همچنین تلنت اشاره کرد.

پایتخت استرالیا

پایتخت استرالیا شهر کنبراست، شهری که مجلس این کشور نیز در آن قرار دارد. مردم این کشور رفتاری دوستانه و گرم داشته و احوالپرسی روزانه در بین مردم، به خصوص افرادی صمیمی تر، رواج روزانه دارد. به همراه داشتن هدیه در زمان ورود به خانه یک فرد در استرالیا از آداب مرسوم بین مردم این کشور بوده و بسیار پسندیده است.

ساکنان اصلی این قاره از ۶۵ هزار سال پیش از رسیدن بریتانیایی ها به این جزیره، در آن ساکن بوده اند که هنوز هم در مناطق مختلف این کشور و عموما در دره ها و رودها، ساکن هستند.

کشوری با مرزهای دریایی

جالب است بدانید که استرالیا هیچ مرز زمینی با دیگر کشورهای جهان ندارد و همسایگان این کشور تنها مرزهای دریایی با استرالیا دارند. همسایگان استرالیا شامل کشورهای: اندونزی، تیمور شرقی، پاپوا گینه نو، جزایر سلیمان، کلدونیای جدید و نیوزیلند می باشند.

استرالیا از جنوب به جنوبگان نزدیک شده است و جنوبی ترین ایالت این کشور تاسمانیا نزدیک ترین بخش استرالیا به جنوبگان است و این درحالی است که این کشور وسیع در مناطق شمالی خود آب و هوایی کاملا استوایی را تجربه می کند.

تراکم جمعیتی کرانه شرقی این کشور به نسبت سایر نقاط آن بیشتر است به نحوی که یک سوم جمعیت ان در نیو ساوت ولز و یک چهارم دیگر در ایالت ویکتوریا ساکن هستند. امروزه استرالیا عضو کشورهای گروه ۲۰، اتحادیه کشورهای مشترک المنافع و به عنوان سیزدهمین اقتصاد بزرگ دنیا محسوب می گردد.

درآمدهای این کشور از راههای مختلف از جمله صنایع نفت و گاز، معادن، صنایع تولیدی و ساخت و ساز، توریسم، کشاورزی و صنایع وابسته، تحصیل و آموزش عالی به دست می آید و در آمارهای سال ۲۰۱۳ این کشور پس از سویس، در رتبه دوم ثروت عمومی در دسترس مردم قرار گرفته که در نتیجه آن نرخ بیکاری در این کشور تنها ۵.۸ درصد گزارش شده است.

سکونت در استرالیا

بومیان استرالیا بیش از ۶۵۰۰۰ سال در این قاره سکونت داشته اند و با سنن و رسوم باستانی خود در این کشور پهناور روزگار می گذراندند تا اینکه برای اولین بار در سال ۱۶۶۰ میلادی کاشفان هلندی سواحل شمالی استرالیا را کشف کردند و آنرا هلند جدید نامیدند ولی هرگز علاقه به سکونت در این سرزمین بکر نداشتند.

با اکتشاف سواحل شرقی و جنوبی استرالیا توسط کاپیتان جیمزکوک بریتانیایی برای اولین بار پرچم بریتانیا در این قسمت از استرالیا برافراشته شد و کاپیتان جیمزکوک این سرزمین جدید را قسمتی از امپراطوری بریتانیا نامید.

استقلال استرالیا

روز استرالیا یا روز ملی استرالیا همه ساله در ۲۶ ژانویه در این کشور جشن گرفته می شود، در این روز مراسم گوناگونی نظیر مسابقات ورزشی، برافراشتن پرچم و راه اندازی جشن برگزار می شود. روز استرالیا یا روز ملی استرالیا در حقیقت سالروز برافراشته شدن پرچم بریتانیا در Sydney cove در پورت جکسن واقع در نیو سات ولز (ولز جنوبی جدید) توسط کاپیتان آرتور فیلیپ در سال ۱۷۸۸ است.

اگر چه ۱۸ سال قبل از آن روز کاپیتان جیمزکوک سواحل شرقی استرالیا را به نام بریتانیا اکتشاف کرده بود ولی راه اندازی رسمی تشکیلاتی در نیوسات ولز با قدم نهادن کاپیتان آرتور فیلیپ و همراهانش بر پورت جکسون تحقق پیدا کرد به این ترتیب کاپیتان آرتور فیلیپ اولین فرماندار نیو سات ولز شد.

استقلال استرالیا

استقلال استرالیا از بریتانیا در سال ۱۹۰۰ و با فرمان ملکه ویکتوریا محقق شد. و همچنین به این کشور به عنوان عضوی از جامعه مشترک المنافع بریتانیا پرچم اختصاص داده شد. ادموند بارتون در سال ۱۹۰۱ اولین نخست وزیر استرالیا بود.

این کشور وسیع در تمام طول تاریخ خود اتفاقات مختلفی را شاهد بوده است و در دوره معاصر با افزایش روحیه مدارا و همدلی موفق شده است میزبان جامعه چند فرهنگی باشد که دارای کمترین تنش نژادی و مذهبی است. این جامعه امروز هم با اتکا بر ارزش های انسانی خود در مسیر پیشرفت گام برمی دارد.

تاریخچه استرالیا
  • مهاجرت یکی از مهترین عوامل رشد اقتصادی در استرالیا

    اقتصاد استرالیا از چندین جهت وابسته به سیاست های مهاجرتی دولت این کشور است در درجه اول همانطور که پیش تر اشاره شد مهاجرت نقش مهمی در رشد جمعیت این کشور ایفا می کند. این مهاجران افرادی هستند که مشاغلی را برعهده گرفته اند که رشد مداوم اقتصادی برای این کشور ایجاد کرده است و به این ترتیب در رشد اقتصادی کمک می کنند.

    از طرفی دیگر دانشجویان خارجی هم سهم مهمی در ارز آوری برای استرالیا به خود اختصاص داده اند. همچنی بازار مسکن و لوازم خانگی و خودرو تا اندازه بسیاری وابسته به ورود مهاجران به این کشور هستند. چرا که مهاجران برای آغاز زندگی در این کشور به این اقلام نیاز دارند و همه ساله با خرید این اقلام به رشد اقتصادی و گردش مالی در این بازار ها کمک شایانی می کنند.

  • نظام سیاسی استرالیا

    این کشور به صورت پادشاهی مشروطه و زیر نظر ملکه انگلستان الیزابت دوم اداره می شود. فرماندار کل استرالیا نماینده و جانشین ملکه در آن کشور می باشد و اگر چه با توجه به قانون اساسی اختیارات بسیاری دارد ولی مقامی تشریفاتی است و کلیه امور اجرایی کشور به دست نخست وزیر اداره می شود. نخست وزیر استرالیا همیشه رهبر حزبی است که در پارلمان این کشور اکثریت کرسی ها را در اختیار دارد.

  • اقتصاد استرالیا

    این کشور که در نیمکره جنوبی واقع شده است پانزدهین اقتصاد بزرگ جهان است. و پنجمین مردم ثروتمند جهان را در خود جای داده است. اگرچه این کشور منابع معدنی بسیاری است و حتی منابع انرژی نظیر نفت و گاز هم در اختیار دارد، با این حال اقتصاد این کشور مبتنی بر کشاورزی و تجارت است.
    این کشور یکی از بزرگترین صادرکنندگان محصولات دامی نظیر گوشت، پشم، پوست و سایر فرآورده های دامی است، همچنین صادرات انواع محصولات کشاورزی نظیر میوه جات هم نقش مهمی در اقتصاد این کشور دارد.

  • تحصیل و آموزش در استرالیا

    استرالیا یکی از بهترین نظام های آموزشی جهان را به خود اختصاص داده است و این امکان را برای تمام کسانی که در استرالیا زندگی می کنند فراهم کرده است که تا پایان دوره متوسطه بتوانند از تحصیل رایگان بهره مند شوند. اگرچه مدارس خصوصی هم با سطح بالایی از امکانات در این کشور حضور دارند که تحصیل در آنها مستلزم پرداخت شهریه هایی بعضا زیاد می باشد.

تقسیمات کشوری استرالیا

این کشور از شش ایالت و دو قلمرو (Territory) تشکیل شده‌است که اختیاراتشان کمتر از ایالت‌هاست. ایالت های این کشور شامل:

استرالیای غربی به مرکزیت پرت، استرالیای جنوبی که مرکز آن آدلاید است، نیوسات ولز که مرکز آن بزرگترین و پرجمعیت ترین شهر استرالیا سیدنی است، ویکتوریا به مرکزیت ملبورن،

کویینزلند که مرکز آن بریزبین می باشد و تاسمانیا که مرکز آن هوبارت است ایالات ششگانه استرالیا را تشکیل داده اند و قلمرو شمالی به مرکزیت داروین و قلمرو پایتخت استرالیا به مرکزیت کانبرا پایتخت این کشور هم دو قلمرو این کشور را تشکیل می دهند.

در ذیل فهرست این ایالات را مشاهده می فرمایید که به تفصیل در ادامه به ارائه توضیحاتی در خصوص هر ایالت یا قلمرو خواهیم پرداخت.

  1. ایالت نیو ساوت ولز (NSW) یا ولز جنوبی تازه که مرکز آن سیدنی است.
  2. ایالت کوئینزلند (QLD) که مرکز آن بریزبن است.
  3. ایالت استرالیای جنوبی (SA) که مرکز آن آدلاید است.
  4. ایالت تاسمانی (TAS) که جزیره‌ای است در جنوب شرقی سرزمین اصلی و مرکز آن هوبارت است.
  5. ایالت ویکتوریا (VIC) که مرکز آن ملبورن است.
  6. ایالت استرالیای غربی (WA) که مرکز آن پرت است.
  7. قلمرو سرزمین شمالی (NT) که مرکز آن داروین است.
  8. قلمرو پایتختی استرالیا (ACT) شامل شهر کانبرا و اطراف آن.

نیو ساوت ولــــز ( New South Wales)

یا “ولز جنوبی نو” نام یکی از ایالت های کشور استرالیا می باشــــد. مرکز این ایالت شهــر سیدنی است که بزرگترین شهر استرالیاست. ایالت نیو ساوت ولز پر جمعیت ترین ایالت استرالیاست که در جنوب شرق این کشور قرار گرفته است. این ایالت از شمال به کوئینزلند، از جنوب به ایالت ویکتوریا، از غرب به ایالت استرالیای جنوبی و از شرق به اقیانوس آرام محدود است و مساحتی بیش از ۸۰۰ هزار کیلومتر مربع دارد.

بلندترین نقطه آن “کوهستان برفی” Snowy Mountains است که ۲۲۲۸ متر ارتفاع دارد. نیو ساوت ولز با ۶,۸۸۹,۱۰۰ نفر، پر جمعیت ترین ایالت استرالیاست و یک سوم کل جمعیت استرالیا را در خود جای داده است.

برخی شهرهای مهم آن آن عبارتند از:

– سیدنی
– نیوکاسل
– ولونگونگ
– ساوترلند
– بلک تاون

سیدنی

بزرگترین و قدیمی ترین شهر استرالیا است و شهری است با جذابیت های بی شمار که دویست و هجده سال از زمان تاسیس آن می گذرد. این شهر که در جنوب شرقی استرالیا واقع شده، اولین مکانی است که بیشترین میزان جهانگرد در بدو ورود به استرالیا در آن پا می گذارند.

سیدنی سرشار از تنوع است. ساکنان آن ۴ میلیون شهروندی هستند که عمدتاً از پیشینه مختلف قومی، نژادی و فرهنگی برخوردارند. در هر گوشه ای از سیدنی، می توان ردپایی از فرهنگ های گوناگون را مشاهده کرد که در کنار جاذبه های طبیعی، مراکز تفریحی، پارک های ملی و حفاظت شده، موزه ها و گالری های هنری باعث شهرت جهانی شهر شده اند.

آب و هوا

آب و هوای سیدنی در مناطق مختلف متفاوت است اگر چه در بیشتر مواقع آب و هوای آن معتدل است. در سیدنی میزان بارش باران نسبت به مراکز ایالت های دیگر بیشتر است. بارش باران در تمام طول سال در این شهر وجود دارد و متوسط بارش در تابستان بیش از زمستان است.
در سیدنی در حدود ۱۵۰ روز از سال باران می بارد و پر باران ترین ماه ها آوریل و ژوئن هستند. دمای هوا در زمستان به ندرت به کمتر از ۵ درجه (ژوئن و ژوئیه) می رسد و حداکثر دمای هوا در تابستان 35درجه (ژانویه) است. از نسیم های خنک دریایی که در سیدنی میوزد هم نباید غافل شد.

هنرها و تفریحات سیدنی

سیدنی دارای موسسات و مکان های فرهنگی متنوعی می باشد. اپرا هاوس سیدنی از ۵ سالن تشکیل شده که قادر است اجراهای گوناگونی را برگزار کند. این مکان جایگاه اصلی ارکستر سمفونی سیدنی و انجمن اپرای استرالیا است و از نظرکثرت برنامه های هنری، سومین گروه اپرای جهان است.

گروه رقص سیدنی به سرپرستی «گرام مورفی» نیزطی قرن بیستم، از استقبال خوبی برخوردار بوده است.گروه تئاتر سیدنی دارای فهرست ثابتی از نمایشنامه های محلی است، به عنوان نمونه می توان کارهای نمایشنامه نویس برجسته «دیوید ویلیامسون» و دیگر نمایشنامه نویسان کلاسیک و بین المللی را نام برد.

دو گروه Company B و Griffin Theatre Company از دیگر گروه های تئاتر شهر سیدنی هستند. گروه «سیدنی پوش» که از تعدادی نویسنده و افراد فعال سیاسی از جمله «گرمن گریر» تشکیل یافته، ازحوالی سال های ۱۹۴۰ تا ۱۹۷۰ بر فرهنگ مردم شهر تاثیر گذار بوده است.

سیدنی دارای چندین موزه می باشد. بزرگترین آنها عبارتند از : – موزهٔ استرالیا (تاریخ طبیعی و انسان شناسی) – موزهٔ نیروگاه یا پاور هاوس (علم، تکنولوژی و طراحی) – نگارخانه هنری نیو ساوث ولز – موزهٔ هنرهای معاصر و موزهٔ ملی دریانوردی.

دانشگاه های سیدنی

– دانشگاه نیوساوث ولز University of New South Wales UNSW
– دانشگاه تکنولوژی سیدنی University of Technology Sydney UTS
– دانشگاه سیدنی University of Sydney
– دانشگاه وولنگونگ
– دانشگاه مک کواری

کوئینزلند( Queensland)

نام یکی از ایالت های کشور استرالیاست که در شمال شرقی این کشور قرار دارد. کوئینزلند از جنوب به ایالت نیو ساوت ولز و از غرب به قلمرو سرزمین شمالی و ایالت ویکتوریا محدود می شود. این ایالت از شرق و شمال به اقیانوس آرام محدود می گردد. کوئینزلند ایالتی وسیع است که مساحت آن اندکی بیشتر از کل مساحت ایران است.

پایتخت کوئینزلند شهر بریزبین است که در جنوب شرقی این ایالت قرار گرفته است. مساحت کوئینزلند ۱۸۵۲۶۴۲ کیلومتر مربع است که بعد از استرالیای غربی دومین ایالت بزرگ استرالیا به شمار می آید. جمعیت آن نیز ۴۰۷۰۴۰۰ نفر است که بیشتر در شهرهای کرانهٔ شرقی ایالت مستقر شده اند و مرکز و غرب ایالت تقریباً خالی از سکنه است.

جنوب کوئینزلند دارای آب و هوای نیمه استوایی است و شمال آن اقلیم استوایی دارد. غرب ایالت و مرکز آن نیز از علفزارها و زمین های نیمه خشک پوشیده شده است. کوئینزلند دارای حکومت پادشاهی مشروطه می باشد و دارای یک پارلمان و دولت محلی است. فرماندار جاری کوئینزلند Quentin Bryce نام دارد.

نام کوئینزلند برگرفته از نام ملکه ویکتوریا ملکهٔ بریتانیا است. برزیزبن مرکز ایالت کوئینزلند یا سرزمین شاهان در کشور استرالیا است. جمعیت کلان شهر بریزبین ۱۸۲۰۴۰۰ نفر است که ۹۸۹۱۵۲ نفر آن در شهر بریزبین و بقیه در شهرهای اقماری آن زندگی می کنند.

بریزبین بعد از سیدنی و ملبورن سومین شهر بزرگ استرالیاست. ساختار شهری بریزبین همانند دیگر شهرهای بزرگ استرالیا مشتمل بر مرکز شهر (Central Business District, CBD) و تعداد زیادی محله (Suburb) است.

دیدنی های بریزبین:

– رودخانه بریزبین.
– پارک کرانه جنوبی رودخانه بریزبین South Bank Parklands.
– گردشگاه کوهستانی کوتا Mt. Coot-tha با نمای کامل از شهر.
– چشم انداز کانگورو پوینت Kangaroo Point.
– کتابخانه ایالتی کوئینزلند Queensland State Library.
– ساختمان کازینو.
– ساختمان شورای شهر بریزبین.
– موزه نیروگاه برق Powerhouse Museum.

شهرهای مهم کوئینزلند:

– بریزبن
– گلد کست
– تانزویل
– مکای
– راکهمپتن
– سان شاین کست
– کَنز
– روما
– توومبا

دانشگاه های کوئینزلند:

دانشگاه کوئینزلند UQ
– مجموعه دانشگاه های جیمزکوک
– دانشگاه فنی کوئینزلند QUT
– دانشگاه گریفیت Griffith University

استرالیای جنوبی

یکی از ایالت های کشور استرالیاست که در جنوب این کشور قرار دارد. مرکز استرالیای جنوبی شهر آدلاید است. این ایالت با تمام ایالت های استرالیا غیر از تاسمانی مرز مشترک دارد و از جنوب به اقیانوس منجمد جنوبی، از غرب به ایالت استرالیای غربی، از شمال به سرزمین شمالی، از شمال شرق به کوئینزلند و از شرق به ایالت ویکتوریا و ولز جنوبی جدید محدود است.

این ایالت برای تولید شراب مناسب است و تاکستان های زیادی دارد.

جمعیت:

8.5 درصد کل جمعیت استرالیا در ایالت استرالیای جنوبی زندگی می کنند. جمعیت این ایالت 1.5 میلیون نفر است. بیشتر مردم این ایالت در شهر آدلاید زندگی می کنند (1.1 میلون نفر) از شمالی ترین نقطه تا جنوبی ترین نقطه آن 90 کیلومتر فاصله است.

شهر آدلاید پنجمین شهر پر جمعیت استرالیا به حساب می آید. بقیه شهرهای مهم عبارتند از: – whyalla – Mount Gambier – Port Augusta – Murray Bridge – Port Pire – Port Lincoln آدلاید پایتخت استرالیای جنوبی است و در شمال فلوریوپنینسوالا برروی دشت های آدلاید واقع شده است.

میانگین بیشترین دمای هوا در آدلاید بین 28 درجه سانتی گراد در فوریه تا 16 درجه سانتی گراد در ژوییه متغیر است. شهر آدلاید به خاطر داشتن آب و هوای مدیترانه ای تابستان های گرم و خشک و زمستان های سرد و مرطوب دارد.

در فصل تابستان بهتر است از کلاه و ضد آفتاب استفاده کنید در شهر آدلاید برف نمی بارد اما در فصل زمستان هوا نسبتاً سرد و مرطوب است. درفصل زمستان به همراه داشتن چتر و ژاکت ضد آب برای زمان هایی که بیرون از منزل به سر می برید ضروری است.

آب و هوای شهر آدلاید:

(Cº) درجه حرارت شرایط آب و هوایی ماه فصل
۲۵ – ۳۵ گرم و خشک دسامبر تا فوریه تابستان
۲۰ – ۲۵ عمدتاً خشک مارس تا مه پاییز
۱۰ – ۱۵ سرد و مرطوب ژوئن تا آگوست زمستان
۲۰ – ۲۵ معتدل و مرطوب سپتامبر تا نوامبر بهار

مراکزمهم توریستی:

برگزاری جشن و فستیوال دارند و درتقویم سالانه آنها تعداد زیادی فستیوال و برنامه های مختلف فرهنگی وجودداردکه درشهرواطراف آن برگزارمی شود. جشنواره فیلم: جشنواره ای دوسالانه است که در دو هفته آخر فوریه برگزار می شود.

جشنواره هنرهای آدلاید: جشنواره ای دوسالانه که از سال 1960 در ماه مارس در مرکز شهر آدلاید برگزار می شود و یکی از بزرگ ترین و برجسته ترین جشنواره های هنری و وقایع فرهنگی جهان به شمار می آید. از جمله برنامه های این جشنواره اپرا، تئاتر، رقص و موسیقی کلاسیک است.

فستیوال هفته نویسندگان آدلاید: این فستیوال در مارس برگزار می شود و یکی از وقایع ادبی مهم در دنیا است که در گذشته بخشی از فستیوال هنرهای آدلاید بوده است. در این مراسم، کنفرانس ها و نشست های ادبی برگزار می شود و نویسندگان استرالیایی و بین المللی در آن شرکت می کنند.

جشنواره فرینج: بزرگ ترین جشنواره هنری در استرالیا و نیمکره جنوبی و دومین فستیوال فرینج در دنیا، پس از جشنواره فرینج ادینبورگ در اسکاتلند است. فستیوال ومادلاید: جشنواره سالانه رقص وموسیقی است که درماه مارس برکزارمی شود.  هدف این فستیوال آشنایی مردم بافرهنگ های مختلف است.

فستیوال گلندی: یک فستیوال برای آشنایی با فرهنگ یونانی است که هر سال به مدت دو رو زدر ماه مارس برگزار می شود.

نمایش رویال آدلاید: نمایشگاه محصولات کشاورزی است که همه ساله به مدت نه روز در اولین جمعه از ماه سپتامبر تا آخرین جمعه از ماه آگوست آغاز می شود. فستیوال تستینگ: یک فستیوال دو سالانه غذا و نوشیدنی است که در ماه اکتبر برگزار می شود.

جشن و رژه کریسمس آدلاید: بزرگ ترین رژه و جشن کریسمس در دنیاست که در اوایل نوامبر در این شهر برگزار می شود.

کار، اقتصاد و صنعت:

اقتصاد آدلاید در درجه اول به صنایع تولیدی، تکنولوژی علوم دفاعی، تحقیق و پژوهش، صادرات کالا و خدمات وابسته است.

زندگی:

شهر آدلاید به طور منظم رتبه عالی را از نظر مقرون به صرفه بودن در بین شهرهای مختلف استرالیا اخذ کرده است. آمار نشان می دهد که آدلاید 19 ٪ ارزان تر از ملبورن و سیدنی و 7 ٪ ارزان تر از پرت و بریزبین است.

هزینه های دانشجویی درشهر آدلاید برای یک هفته به قرار زیر است (میانگین هزینه های زندگی برای یک نفر):

120$ – 380$ مسکن
15$ – 40$ تلفن / پستی
90$ – 130$ مواد غذایی
20$ – 35$ حمل و نقل
35$ – 55$ برق / گاز
35$ + لباس / سرگرمی
330- 645$ مجموع کل

تاسمانی

نام جزیره و ایالتی در جنوب شرق استرالیا است. تاسمانی در ۲۰۰ کیلومتری جنوب شرقی قارهٔ اقیانوسیه جای گرفته است و تنگهٔ باس این دو تودهٔ خشکی را از هم جدا می‌کند. مرکز آن شهر هوبارت است.

بخش عمده‌ای از جزیره تاسمانی صد هزار سال گذشته به خاک اصلی استرالیا متصل بود، به همین خاطر احتمالاً پس از رسیدن انسان‌ها به استرالیا دیری نگذشته ‌است که بومیان اولیه به تاسمانی نیز نقل مکان کرده اند.

در پی بالا رفتن سطح دریاها، تاسمانی حدود ۱۰ هزار سال پیش از خاک اصلی جدا شده ‌است. نخستین ساکنان بومی استرالیا در حدود ۶۰ هزار سال پیش به استرالیا رسیدند. بومیان تاسمانی جثه بزرگی داشته  اند و از نظر ظاهری به سیاه‌پوستان آفریقا شبیه بوده اند. قد مردان بین ۱٬۶۳ تا ۱٬۷۰ متر بود و گاه تا دو متر نیز می‌رسید.

باستانی‌ترین نقاط باستان‌شناختی تاسمانی عبارتند از غار وارین (Warren) با ۳۴٫۷۹۰ قدمت و غار پارمرپار میتانیر (Parmerpar Meethaneer) که هزاران سال دیرینگی دارد.

متاسفانه با ورود اروپائیان به این سرزمین، جنگی طولانی و خونینی میان بومیان و مهاجران در گرفت و نابودی بومیان و ساکنان اصلی این جزیره انجامید. مهاجران اروپائی نه تنها با ساکنان بومی منطقه با زبان داغ اسلحه سخن گفتند، بلکه میان آن‌ها بیماری‌هایی شیوع دادند تا بطور کامل ۲۰۰ بومی باقیمانده در منطقه را نیز نابود نمایند.

طبیعت

تاسمانی را ایالت طبیعی (Natural State) و جزیره بازیابی جوانی (Island of Rejuvenation)  نیز می‌خوانند که به دلیل محیط طبیعی فراوان و تقریباً دست‌نخورده‌اش است. 40%  از زمین‌های تاسمانی رسماً حفاظت‌شده، پارک ملی و میراث جهانی است.

ویکتوریا

ایالتی است واقع در جنوب شرق کشور استرالیا، مرکز ایالت ویکتوریا شهر ملبورن است. این ایالت از شمال به نیو ساوت ولز، از غرب به استرالیای جنوبی و از جنوب به دریاهای آزاد محدود است. بلندترین نقطه آن کوه بوگونگ با ارتفاعی کمتر از دو هزار متر و پستترین جای آن کرانه های جنوبی است که هم سطح دریاست.

ملبورن با مساحت 8806 کیلومترمربع درجنوب شرقی استرالیا قرار دارد و دومین شهر پرجمعیت استرالیاست. از نظر جغرافیایی این شهر در محل اتصال رود یارا در امتداد خلیج بزرگ و طبیعی فیلیپ واقع شده است.

جمعیت:

ایالت ویکتوریا حدود 5 میلیون جمعیت دارد و ملبورن مرکز آن با جمعیت حدود 3/9 میلیون نفر پس ازسیدنی، دومین شهر پرجمعیت استرالیاست. این شهر در آمار سال 2013-2014 در میان بهترین شهرهای دنیا برای زندگی کردن می باشد.

ملبورن را شهری چند فرهنگی می دانند.این شهردارای سومین جامعه بزرگ یونانی دردنیاپس ازدوشهرآتن وتسالونیکی دریونان است.قیمت مناسب مسکن وهزینه پایین ترزندگی، نسبت به شهرهای دیگردراسترالیا ، ازعوامل جذب مهاجران فراوان به این شهرهستند. از دیگر شهرهای مهم این ایالت میتوان به اینها اشاره کرد: – بالارت Ballarat

ملبورن را شهری چند فرهنگی می دانند.این شهردارای سومین جامعه بزرگ یونانی دردنیاپس ازدوشهرآتن وتسالونیکی دریونان است.قیمت مناسب مسکن وهزینه پایین ترزندگی، نسبت به شهرهای دیگردراسترالیا ، ازعوامل جذب مهاجران فراوان به این شهرهستند. از دیگر شهرهای مهم این ایالت میتوان به اینها اشاره کرد:
– بالارت Ballarat
– بندیگو Bendigo
– لاتروب Latrobe City
– بنالا Benalla

آب و هوا:

آب و هوای شهر ملبورن، اقیانوسی است و فشار هوا و باد های منطقه، اغلب شرایط آب و هوایی متغیری در این شهر ایجاد می کند. زمستان های این شهر از دیگر شهرهای استرالیا سردتر است ولی در فصل بهار، آب و هوای آن معتدل و دل انگیز، همراه با آسمانی صاف است.

زبان:

در این شهر حدود 180 گویش و زبان وجود دارد ولی زبان اصلی آن انگلیسی است و پس از آن زبان های چینی، ایتالیایی، یونانی و ویتنامی بیشترین استفاده را در این شهر دارند.

مذهب:

در سال 2006، 28/3 درصد از ساکنان ملبورن، کاتولیک، 20 درصد بدون مذهب مشخص و مابقی معتقد به ادیان اسلام، یهود، هندو بودایی بوده اند.

جشنواره ها:

ملبورن مهد و مرکز پیدایش صنعت فیلم سازی و سینما، تلویزیون، رقص باله، هنر امپرسیونیسم، سبک های مختلف رقص مثل نیو وگ و ملبورن شافل در استرالیا و مرکز مهم موزیک کلاسیک و امروزی در این کشور است. فوتبال به روش استرالیایی نیز در ملبورن ابداع شده است.

ملبورن شهری با نشانه های فرهنگی از سراسر جهان است. این شهر در فهرست شهرهای ادبی جهان در یونسکو، در ردیف دوم پس از ادینبورگ اسکاتلند قرار دارد. هر سال ملبورن میزبان جشنواره های مختلفی است که برخی از آنها عبارتند از:

فستیوال موسیقی تابستانی (Summer Music Festival): این فستیوال موسیقی الکترونیکی، در ماه ژانویه در مرکز هنرهای ویکتوریا برگزار می شود.

فستیوال سنت کیلد (اSt.Kilda Festival): این فستیوال از پنجم تا سیزدهم فوریه برگزار می شود و شامل اجرای موسیقی، نمایشگاه غذا و سرگرمی های خاص کودکان است.

فستیوال موسیقی ملبورن(Melbourne Music Festival): این فستیوال در فوریه با موضوع موسیقی محلی برگزار می شود.

جشنواره مومبا (Momba Festival): در سال 1955 آغاز شد و اکنون یکی از بزرگترین جشنواره های ملبورن است که در طول چهار روز در اواسط ماه مارس برگزار می شود و شامل برنامه هایی از قبیل موسیقی، مسابقات قایق رانی، آتش بازی، نمایش، مسابقات اسکی قهرمانی، رقص و تئاتر و غیره است.

جشنواره غذاوشراب(Melbourne Food and Wine Festival): یکی ازبزرگترین جشنواره های جهان است که هر سال در ماه مارس با ارائه غذاهای با کیفیت و لذیذ برگزار می شود. این جشنواره از سال 1993 فعالیت خود را با دوازده برنامه آغاز کرد که اکنون این تعداد به 140 برنامه در طول شانزده روز رسیده و تعداد زیادی آشپزهای ماهر از سراسر جهان را به خود جذب می کند.

جشنواره بین المللی کمدی ملبورن (Melbourne International Comedy): سومین جشنواره کمدی بزرگ جهان و یکی از بزرگترین وقایع فرهنگی استرالیاست که ازسال 1987 فعالیت خود را شروع کرده و هر سال در ماه آوریل به مدت چهار هفته برگزار می شود. شرکت کنندگان این جشن، صدها نفر از هنرمندان بین المللی اند.

فستیوال بین المللی جاز ملبورن (Melbourne Jazz Festival): این فستیوال همه ساله از سال 1998 در اواخر آوریل و اوایل می در این شهر برگزار می شود. نمایشگاه بین المللی گل و گیاه ملبورن.

Melbourne International Flower and Garden Show: هر سال در اوایل آوریل در ساختمان نمایشگاه سلطنتی و باغ های کارلتون برگزارمی شود. این نمایشگاه در سال 2005 موفق ترین و بزرگ ترین رویداد مربوط به باغبانی در نیمکره جنوبی شناخته شد و در میان پنج نمایشگاه برتر گل و گیاه جهان قرار گرفت.

جشنواره بین المللی جازفرینج (Jazz Fringe International Festival): اولین بار در سال 2005 برگزار شد و یکی از جشنواره هایی است که سالانه و در اوایل می با حضور دویست هنرمند از سراسر جهان و استرالیا و 55 برنامه در ملبورن برگزار می گردد. کنسرت های آزاد در میدان فدراسیون، کلاس های آموزش موسیقی برای کودکان و جلسات و نشست های موسیقی جاز از برنامه های این جشن است.

فستیوال نکست ویو (Next wave Festival): فستیوالی دوسالانه است که به مدت 2 هفته در می برگزار می شود. در این فستیوال کارهای هنری افراد بین 18 تا 30 سال در هر نوع زمینه ای از هنر به نمایش گذارده می شود از جمله رقص، تئاتر، هنرهای تجسمی، نمایش، ادبیات و… این فستیوال در سال 1948 آغاز به کار کرده است.

جشنواره بین المللی فیلم (MIFF International Film Festival): در سال 1951 فعالیت خود را آغاز کرد و هر سال به مدت سه هفته از اوایل جولای تا اواسط آگوست با نمایش چهارصد فیلم از پنجاه کشور مختلف برگزار می شود. این فستیوال یکی از قدیمی ترین ها در نوع خود در دنیاست. چندین برنامه دیگر در کنار این فستیوال برگزار می شوند از جمله فستیوال بین المللی انیمیشن ملبورن و فیلم های زیرزمینی.

جشنواره استنسیل (Stencil Festival): آغاز به کار این جشنواره در سال 2004 با نمایش آثار هنرمندان بین المللی بوده است و هر سال به مدت ده روز در آگوست با برپایی نمایشگاه های مختلف، نمایش های زنده، سخنرانی هنرمندان، کلاس های مهارتی و نمایش فیلم های خیابانی برای عموم مردم و با حضور 150 هنرمند از سراسر جهان برگزار می شود.

جشنواره نویسندگان (Writers Festival): این فستیوال همه ساله به مدت 10 روز در سپتامبر برگزار می شود. در این فستیوال بیش از 430 نویسنده بین المللی و محلی شرکت می کنند و کارهای خود را ارائه می دهند. مرکز اصلی برگزاری این جلسات در سالن تئاتر آتنیوم ملبورن است.

جشنواره دوچرخه سواری (Cycling Festival): این جشنواره اولین بار در سال 1993 برگزار شد. محل آن بوستان ویکتوریاست و شرکت کنندگان، مسافتی به طول 210 کیلومتر در اطراف بندرگاه فیلیپ در طول یک روز طی می کنند. این جشنواره در اواخر اکتبر برگزار می گردد.

جشنواره فرینج ملبورن (Melbourne Fringe Festival): جشنواره ای هنریست که هر سال، سه هفته از اواخر سپتامبر تا اوایل اکتبر برگزار می شود و معمولا با شروع جشنواره بین المللی هنر ملبورن تداخل دارد. این جشنواره شامل اجراهای هنری مختلف در زمینه های تئاتر، کمدی، موسیقی، فیلم و… است.

جشنواره بین المللی هنر (International Arts Festival): یکی از رویدادهای فرهنگی و هنری شهر ملبورن که به مدت 17 روز در ماه اکتبر برگزار می شود. این فستیوال از سال 1986 با نمایش رایگان رقص، تئاتر، موسیقی، هنرهای چندسانه ای و هنرهای تجسمی در فضای باز و با شرکت هنرمندانی از استرالیا و کشورهای مختلف برگزار می شود. سالانه حدود پانصد هزار نفر از این مراسم بازدید می کنند.

دانشگاه ها:

ملبورن دانشگاه های زیادی دارد که در میان آنها دانشگاه ملبورن و دانشگاه موناش معتبرتر هستند. این دو دانشگاه، عضو گروه هشت دانشگاه های استرالیا نیز هستند. وجود دانشگاه هایی معتبر در شهر ملبورن باعث شد تا این شهر در سال 2008 در ردیف چهارم برترین شهرهای دانشگاهی جهان بعد از لندن، بوستون و توکیو قرار بگیرد.

دانشگاه موناش:

دانشگاهی نیمه دولتی در ملبورن است که درسال 1958 تاسیس شده و با حدود پنجاه و پنج هزار دانشجو بزرگ ترین دانشگاه در استرالیا و دومین دانشگاه قدیمی در ایالت ویکتوریا است. این دانشگاه دارای هشت کالج شامل 6 کالج در ایالت ویکتوریا، یکی در مالزی و دیگری در آفریقای جنوبی و دو مرکز تحقیقاتی در ایتالیا و هندوستان است.

این دانشگاه که بیشتر دانشجویان خود را از بین دانش آموزان ممتاز مدارس ویکتوریا و مناطق دیگر جذب می کند، براساس آمار سال 2010، در رده شصت و یکم دانشگاه های برتر دنیا قرار گرفت.
رنکینگ جهانی درسال 2013 میلادی: 39
شرایط تحصیل: در زمان تحصیل متقاضی باید حداقل 17 سال سن داشته باشد.
داشتن نمره زبان IELTS 6 که هیچ مهارتی کمتر از 6 نباشد.

دپارتمان ها و رشته ها:
– دانشکده علوم بازرگانی
– دانشکده ارتباطات و رسانه
– دانشکده طراحی، خلاقیت هنری، معماری
– دانشکده آموزش
– دانشکده فنی مهندسی
– دانشکده محیط زیست
– دانشکده فناوری اطلاعات
– دانشکده حقوق و مطالعات سیاسی
– دانشکده پزشکی، بهداشت، داروسازی
– دانشکده علوم

دانشگاه ملبورن:

درسال 1853 تاسیس شده و دومین دانشگاه قدیمی استرالیا، پس از دانشگاه سیدنی و قدیمی ترین دانشگاه در ایالت ویکتوریاست. این دانشگاه از لحاظ رده بندی بین المللی از نظر پژوهش و تحقیقات علمی نیز رتبه دوم را در استرالیا دارد. حدود 35 هزار دانشجو در این دانشگاه تحصیل می کنند.
رنکینگ جهانی درسال 2013 میلادی: 39
شرایط تحصیل: در مقطع لیسانس و فوق لیسانس، داشتن نمره زبان IELTS 6.5 که هیچ مهارتی کمتر از 6 نباشد.

دپارتمان ها و رشته ها:

– دانشکده علوم بازرگانی
– دانشکده دندانپزشکی
– دانشکده طراحی
– دانشکده تحصیلات تکمیلی آموزش و پرورش
– دانشکده مهندسی
– دانشکده محیط زیست
– دانشکده علوم بهداشتی
– دانشکده علوم انسانی و علوم اجتماعی
– دانشکده اطلاعات
– دانشکده زمین شناسی و محیط زیست
– دانشکده حقوق
– دانشکده پزشکی
– دانشکده موسیقی
– دانشکده جمعیت و بهداشت جهانی
– دانشکده علوم روانی
– دانشکده تحصیلات تکمیلی
– دانشکده علوم دامپزشکی
– کالج هنر ویکتوریا (VCA)

دانشگاه دیکین:

این دانشگاه درسال 1974 تاسیس شد و دارای پردیس هایی درشهرهای مختلف است. بزرگ ترین پردیس دانشگاه دیکین درحومه شرقی ملبورن در برووداست و 17 هزار دانشجوی تمام وقت و پاره وقت دارد. براساس رده بندی وب سنجی به بررسی جنبه های کمی منابع وب و تحلیل پیوندها با استفاده از قوانین کتاب سنجی و اطلاع سنجی می پردازد. دانشگاه دیکین در منطقه اقیانوسیه، در رده سی و چهارم قراردارد.

رنکینگ جهانی درسال 2013 میلادی: 291
شرایط تحصیل: در مقطع لیسانس نمره IELTS 6 تا 7 متغیر است. در مقطع فوق لیسانس نمره IELTS 6.5 تا 7 متغیر است که در رشته هایی که نمره 6.5 احتیاج دارد، هیچ مهارتی نباید کمتر از 6 باشد و در رشته هایی که نمره 7 احتیاج دارد، هیچ مهارتی نباید کمتر از 6.5 باشد.

دپارتمان ها و رشته ها:
– دانشکده معماری
– دانشکده هنر، علوم انسانی و علوم اجتماعی
– دانشکده حسابداری
– دانشکده آموزش و پرورش
– دانشکده مهندسی
– دانشکده محیط
– دانشکده سلامت
– دانشکده فن آوری اطلاعات
– دانشکده حقوق
– دانشکده پرستاری و مامایی
– دانشکده روان شناسی
– دانشکده ورزش

دانشگاه آر. ام. آی. تی (RMIT):

این دانشگاه نیمه دولتی درسال 1887 تاسیس شد و از نظر قدمت سومین دانشگاه در ایالت ویکتوریا و هفتمین دانشگاه در استرالیاست و همچنین تنها دانشکاه استرالیاست که موفق به دریافت جایزه سلطنتی شده است (درسال 1954)، در سال 2009 نیز به عنوان چهاردهمین دانشگاه بین المللی دنیا پس از دانشکده های اقتصاد و شرق شناسی دانشگاه لندن است و دانشگاه کران فیلد انگلستان قرارگرفت.
رنکینگ جهانی درسال 2013 میلادی: 291
شرایط تحصیل:
– برای مقطع لیسانس داشتن نمره 6.5 در هر مهارت کافی است که هر مهارت زیر 6 نباشد.
– برای مقطع فوق لیسانس داشتن نمره کلی 7 که هر مهارت زیر 6.5 نباشد.

دپارتمان ها و رشته ها:
– دانشکده علوم بازرگانی
– دانشکده دندانپزشکی
– دانشکده طراحی
– دانشکده تحصیلات تکمیلی آموزش و پرورش
– دانشکده مهندسی
– دانشکده محیط زیست
– دانشکده علوم بهداشتی
– دانشکده علوم انسانی و علوم اجتماعی
– دانشکده اطلاعات
– دانشکده زمین شناسی و محیط زیست
– دانشکده حقوق
– دانشکده پزشکی
– دانشکده موسیقی
– دانشکده جمعیت و بهداشت جهانی
– دانشکده علوم روانی
– دانشکده تحصیلات تکمیلی
– دانشکده علوم دامپزشکی
– کالج هنر ویکتوریا (VCA)

دانشگاه لاتروب:

درسال 1964 تاسیس شده و دارای چندین پردیس مختلف در ویکتوریاست که مهمترین آنها در ملبورن است. این دانشگاه در زمینه رشته های مربوط به هنر و علوم انسانی سرشناس است و از این لحاظ در سال 2005 در میان بیست و پنجم موسسه مهم در دنیا قرار گرفت. در علم داروهای بیولوژیکی نیز دانشگاه لاتروب دارای شهرت جهانی است و در میان 100 دانشگاه برتر این رشته قرار دارد.
رنکینگ جهانی درسال 2013 میلادی: 351 400
شرایط تحصیل: – برای مقطع لیسانس داشتن نمره 6 در هر مهارت کافی است که هر مهارت زیر6 نباشد.
– برای مقطع فوق لیسانس داشتن نمره کلی 5/6 که هر مهارت زیر 6 نباشد.
– هر رشته در مقطع لیسانس یا فوق لیسانس پیش نیازهای خاص خود را دارد که باید چک شود.
رنکینگ جهانی درسال 2013 میلادی: 351 400
شرایط تحصیل:
– برای مقطع لیسانس داشتن نمره 6 در هر مهارت کافی است که هر مهارت زیر6 نباشد.
– برای مقطع فوق لیسانس داشتن نمره کلی 5/6 که هر مهارت زیر 6 نباشد.
– هر رشته در مقطع لیسانس یا فوق لیسانس پیش نیازهای خاص خود را دارد که باید چک شود.

دپارتمان ها و رشته ها:
– دانشکده کسب و کار، اقتصاد وحقوق
– دانشکده آموزش و پرورش
– دانشکده علوم بهداشتی
– دانشکده علوم انسانی و اجتماعی
– دانشکده علوم، فناوری و مهندسی

هزینه دانشگاه ها: – تا 6044 $ – علوم انسانی، علوم رفتاری، مطالعات اجتماعی، روانشناسی بالینی، زبان های خارجی، هنرهای تجسمی و نمایشی، آموزش و پرورش، پرستاری – تا 8613 $ – ریاضیات، آمار، علوم، کامپیوتر، محیط پیراپزشکی، بهداشت و سلامت، مهندسی، نقشه برداری، کشاورزی – تا 1085 $ – وکالت، حسابداری، مدیریت، اقتصاد، تجارت، دندانپزشکی، پزشکی، علوم دامپزشکی

دانشگاه ویکتوریا:

در سال 1916 تاسیس شده و دارای ده پردیس در سراسر ناحیه غربی ملبورن است. دروس فنی در سطح عالی در این دانشگاه تدریس می شود. موسسه سازهای موسیقی ملبا زیر نظر این دانشگاه فعالیت می کند.
رنکینگ جهانی درسال 2013 میلادی: 701
شرایط تحصیل:
– برای مقطع لیسانس داشتن نمره 6 در هر مهارت کافی است که هر مهارت زیر 6 نباشد.
– برای مقطع فوق لیسانس داشتن نمره کلی 5/6 که هر مهارت زیر 6 نباشد.

دپارتمان ها و رشته ها:
– دانشکده علوم بازرگانی
– دانشکده آموزش
– دانشکده زیست پزشکی
– دانشکده علوم وزرشی
– دانشکده علوم، فناوری و مهندسی
– دانشکده فنی حرفه ای

دانشگاه کاتولیک:

این دانشگاه در سال 1991 تاسیس شد و رشته های مهم آن شامل هنر، تجارت، آموزش، علوم ورزشی، سیستم های پردازش اطلاعات، پرستاری، موسیقی، علوم اجتماعی، روان شناسی و هنرهای تجسمی است و نیز بیش از یک قرن است که آموزش های دینی مربوط به فرقه کاتولیک در این مکان انجام می شود.

شرایط کار و اقتصاد و صنعت:

ملبورن مرکز مهمی برای فعالیت های تجاری و صنعتی استرالیاست و در میان پنجاه شهر برتر تجاری دنیا (سال 2007)، در رده سی و چهارم قراردارد. بیشتر شرکت های بزرگ استرالیا از جمله شرکت حفاری معدن بی اچ پی در این شهر هستند و انجمن تجاری استرالیا نیز در ملبورن واقع شده است. شرکت بی اچ پی از لحاظ درآمد، بزرگ ترین شرکت حفاری معدن در دنیاست. این شهر، قطب اصلی فن آوری استرالیا شناخته شده است. مرکز صنعت فن آوری اطلاعات و ارتباطات استرالیا که سالانه معاملاتی به میزان 8/19 میلیارد دلار و حدود 615 میلیون دلار صادرات دارد، در این شهر است.
دفاتر اصلی بانک های ان. ای. بی و ای. ان. زد، دو بانک از چهار بانک معروف استرالیا در این شهر قرار دارد. مرکز اصلی صنعت اتوموبیل سازی در این شهر است. کارخانه هایی از قبیل تویوتا و فورد نیز در این شهر شعبه دارند. صنعت گردشگری نیز نقش مهمی در اقتصاد ملبورن ایفا می کند. در سال 2009، تقریبا 9/15 میلیون نفر گردشگر داخلی و 1.4 میلیون نفر گردشگر بین المللی از این شهر دیدن کرده اند. در این سال، شهر ملبورن، اولین بار بیش از سیدنی گردشگر داخلی داشت. از جمله گروه های مختلف توریست ملبورن، گروه های ورزشی هستند که به دلیل برگزاری مسابقات ورزشی این منطقه به آن سفر می کنند.
بندرشهر ملبورن سالیانه 39 درصد از مبادلات کانتینری کشور را انجام می دهد. درسال 2007، حدود دو میلیون کشتی در این بندرگاه توقف داشته و از آن عبور کرده اند. ملبورن، چهار فرودگاه و فرودگاه بین المللی ملبورن، دومین فرودگاه مهم استرالیاست که نقش مهمی در اقتصاد شهر دارد.

استرالیای غربی

بزرگ‌ترین ایالت استرالیا است که یک سوم غربی این کشور را اشغال می‌کند. این ایالت از 6 منطقه توریستی تشکیل شده است از جمله پرت، سواحل مرجانی، بیابان های طلایی، منطقه جنوب غربی، جنوب شرقی. از منطقه “کیم برلی” که مکان اصلی آبشارهای افقی است گرفته تا مناطق جنوب غربی – جزو 10 منطقه زیبا در سال 2010 شناخته شدند. نشان این ایالت هم قوی سیاه است که در پرجم این ایالت هم بکار برده شده است.

جمعیت:

پِرت مرکز ایالت استرالیای غربی در کشور استرالیا است. سه چهارم جمعیت ایالت در این شهر زندگی می گنند. جمعیت 2،589،000 نفری پرت ، این شهر را به بزگترین شهر غربی استرالیا تبدیل کرده است. پِرت آب و هایی مدیترانه ای دارد و تقریبا در تمام طول سال گرم و آفتابی است. از مکان های معروف می توان به King Park, Historic Seaside Port of Fremantle, The Round Houseو The Old Mill South Perth اشاره کرد.

تاریخ:

اولین ساکنان استرالیایی این منطقه حدود ۴۰ تا ۶۰ هزار سال پیش از شمال وارد این قسمت از استرالیا شدند و در طول هزاران سال آنها سرانجام در کل این سرزمین پخش شدند. مدت‌ها پیش از ورود کاوشگران اروپایی در اوایل قرن هفدهم، این استرالیایی‌های بومی مدتی طولانی در سراسر استرالیای غربی سکنی گزیده بودند.

اولین اروپاییانی که به استرالیای غربی وارد شدند، اعضای یک تیم دریانورد هلندی به رهبری دیرک هارتوخ بودند که در ۲۵ اکتبر ۱۶۱۶ در منطقه‌‌ای که امروزه به نام دماغه اینسکریپسن در جزیره دیرک هارتوخ شناخته می‌شود، به خشکی این منطقه پا گذاشتند.

در ادامه قرن هفدهم، دیگر دریانوردانی از کشورهای هلند و انگلستان با ساحل منطقه‌ای که آبل تاسمان در سال ۱۶۴۴ بر آن نام هلند نو گذاشت، مواجه شدند. این اکتشافات عموما به طور ناخواسته اتفاق می افتاد زیرا بسیاری از کشتی‌ها به خاطر توفان یا ناوبری غلط از مسیر اصلی به مسیر دیگری منحرف شده و با شرایطی فلاکت‌بار و به طور اتفاقی به کرانه باختری استرالیا می‌رسیدند.

در اواخر قرن هجدهم بود که دریانوردان و ملوانان انگلیسی و فرانسوی شروع به کاوش در سواحل استرالیای غربی کردند. سفر  کتشف معروف باودن که از ۱۸۰۰ تا ۱۸۰۳ انجام شد شامل بررسی سواحل استرالیای غربی نیز بود و نتیجه آن ترسیم نقشه فریسینت در سال ۱۸۱۱ میلادی بود، یعنی اولین نقشه منتشر شده از شکل کلی استرالیا.

نام هلند نو برای استرالیا حداقل تا اواسط دهه ۱۸۵۰ به صورت نیمه‌رسمی رایج بود، یعنی در حدود ۲۰۶ سال پیش. در مقایسه با آن، نام استرالیا که تا به امروز استفاده می‌شود تنها حدود ۱۹۱ سال قدمت دارد.

سرزمین شمالی یا قلمرو شمالی

(در انگلیسی: Northern Territory) یکی از سرزمینهای اصلی استرالیا در شمال این کشور است و تنها سرزمینی در استرالیا است که به عنوان ایالت شناخته نمی‌شود و حقوق یک ایالت کامل را ندارد. مرکز این قلمرو شهر داروین است.

قلمرو شمالی از شرق به کوئینزلند، از غرب به استرالیای غربی و از جنوب به استرالیای جنوبی محدود می‌شود. قلمرو شمالی در شمال دارای جنگلهای مرطوب با آب‌وهوای استوایی است اما بیشتر مساحت آن را بیابان تشکیل می‌دهد. جمعیت این ایالت اندکی بیش از دویست هزار نفر است که کم‌جمعیت‌ترین بخش استرالیا به حساب می‌آید. چشمه‌های آلیس و کاترین دو شهر دیگر آن هستند.

جمعیت و تاریخ:

آماری بیش از یک چهارم جمعیت این قلمرو را بومیان و ساکنان پیشین استرالیا تشکیل می‌دهند که بالاترین نسبت حضور بومیان در استرالیا محسوب می شود.

همچنین قلمرو شمالی تنها قسمتی از استرالیاست که در طول تاریخ جنگ جهانی را از نزدیک دیده ‌است. شهر داروین در طول جنگ جهانی دوم به دفعات توسط نیروی هوایی ارتش پادشاهی ژاپن بمباران شد. جالب است بدانید که جاده‌های این قلمرو تا سال ۲۰۰۷ محدودیت سرعت نداشتند و شهر داروین برای اولین بار در سال ۲۰۰۴ به خط راه آهن ملی کشور استرالیا وصل شد.

این قلمرو به دلیل حضور یکی از پایگاه های ناوبری ماهواره‌ای مهم ایالات متحده دارای جمعیت قابل‌توجه آمریکایی نیز هست که در نوع خود جالب توجه است.

طبیعت:

صخره آیرز (نام بومی: اولورو) که از مهم‌ترین آثار طبیعی استرالیا محسوب می شود و جزو آثار شناخته شده میراث فرهنگی جهانی نیز هست، در ۴۵۰ کیلومتری چشمه‌های آلیس قرار دارد. صنعت توریسم امروزه در این قلمرو بسیار مورد توجه بوده و از مهم‌ترین منابع درآمد این قلمرو به شمار می‌رود.

قلمرو پایتخت استرالیا

کانبـِرا پایتخت کشور استرالیا است. جمعیتی بیش از ۳۲۵ هزارنفر دارد و بزرگترین شهر غیر بندری استرالیا به شمار می‌آید.این شهر در ۳۰۰ کیلومتری جنوب غربی سیدنی و ۶۵۰ کیلومتری شمال شرقی ملبورن واقع است. این شهر به عنوان شهری که کاملاً با نقشه قبلی ساخته شده‌است با دیگر شهرهای استرالیا تفاوت دارد.

کانبرا به عنوان پایتخت استرالیا، پارلمان و دادگاه عالی این کشور و بسیاری دیگر از اداره‌های دولتی را در خود جای داده‌است. کانبرا همچنین مورد علاقه گردشگران داخلی و خارجی استرالیاست. کانبرا محل استقرار هیأت دولت، خانة پارلمان، دادگاه عالی استرالیا و سازمانهای متعدد دولتی است. همچنین محل استقرار چندین موسسة فرهنگی و اجتماعی ملی است. دولت فدرال بیشترین درصد تولید ناخالص ملی را دارد و بزرگ‌ترین کارفرما در کانبرا است. کانبرا همچنین مقصد مورد توجه توریست‌های داخلی و خارجی است.

تحصیلات:

دو مؤسسه اصلی، دانشگاه کانبرا (UC) در منطقة بروس و دانشگاه ملی استرالیا (ANU) در منطقة آستون می‌باشند. ANU به‌عنوان یک دانشگاه تحقیقاتی در سال ۱۹۴۶ ساخته شد ، دارای مراکز تحقیقاتی قوی می‌باشد و جزو برترین دانشگاههای جهان محسوب می‌شود. هر دو دانشگاه، دانشجویان خارجی دارند. دو دانشگاه مذهبی نیز در کانبرا وجود دارد: سیگنادو در حومة کانبرای شمالی در منطقه و استون که دانشگاه کاتولیک است و کالج علوم الهی سنت مارک در نزدیکی خانة پارلمان که جزو پردیس دانشگاه استوارت چارلز است آکادمی نیروی دفاع استرالیا (ADFA) و کالج سلطنتی نظامی دونترون، در نزدیکی حومة کمپل در شمال شرقی کانبرا واقع شده‌اند.

فرهنگ هنر و سرگرمی:

موزه ملی استراليا که در سال ۲۰۰۱ در زمزه آثار تاريخي ثبت شده ی اين کشور قرار گرفت و ساختمان آن يکی از شاهکارهاي معماری اين کشور است.کانبرا مرکز بسیاری از موسسات و بناهای تاریخی از جمله موزة جنگ استرالیا، نگارخانه ملی استرالیا، نگارخانه پرتره‌های ملی، کتابخانة ملی استرالیا، آرشیو ملی استرالیا و موزه ملی استرالیا می‌باشد. بسیاری از ساختمانهای هیئت دولت به روی عموم باز می‌باشند، مثل خانة پارلمان، دادگاه عالی و ضرابخانة سلطنتی استرالیا، مکانهای تفریحی شامل دریاچة گریفن، برج تلسترا، و باغهای گیاهی ملی استرالیا در منطقة کوههای سیاه، باغ وحش و آکواریوم در منطقة سد اسکریوند.

موزه ملی دایناسور و مرکز علوم و تکنولوژی ملی کانبرا می‌باشند. نگارخانه و موزة کانبرا در مرکز شهر حومة سیویک، گنجینة تاریخ و هنر بومی است. ورود به بسیاری از خانه‌های تاریخی برای عموم آزاد است مثل: مزرعه رعیتی توگرا نونگ، موگا – موگا در سیمونستون و کلبة بلودل در پارکس که نحوة زندگی مهاجرین اروپایی را نشان می‌دهند. خانة کالتورپس که نمادی از گذشته‌های دور کانبرا است، در منطقة رد هیل به خوبی نگهداری شده‌است. خانة دانترون در حومة کمپل، یکی از قدیمی‌ترین مزرعه‌های منطقه‌است و اکنون به دفتر کالج نظامی سلطنتی و انترون تبدیل شده‌است.

مهاجرت به استرالیامهاجرت کاری استرالیاسرمایه گذاری استرالیا
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *