تاریخچه روز ملی استرالیا
این روز یعنی 26 ژانویه، بزرگداشت یاد و خاطره مخاطراتی است که کاپیتان آرتور فیلیپ و همراهانشون برای رسیدن به استرالیا و راه اندازی یک قلمرو جدید برای امپراتطوری بریتانیا، متحمل شدند. در سال 1787 دولت انگلستان تصمیم به استقرار تشکیلاتی سازمان یافته در ایالت نیو ساوت ولز (New South Wales) استرالیا میگیرد.
از این رو کاپیتان آرتور فیلبپ از انگلستان و با کشتی به راه افتاده و در تاریخ 26 ژانویه 1788 پس از یک سفر دریایی پرمخاطره 9 ماهه، به اتفاق همراهانش که متشکل از 1030 نفر بودند، در ساحل این ایالت پهلو گرفته و پس از 18 سال از کشف سرزمین استرالیا توسط کاپیتان جیمز کوک، این ایالت را پایه گذاری کرده و پرچم بریتانیا را در این سرزمین برافراشته کردند.
همانطور که گفته شد، کاپیتان آرتور فیلیپ و همراهانش در مجموع 1030 نفر بودند، که از این تعداد، 736 نفر از آنها مجرمانی بودندکه برای گذراندن دوره تبعید خود به نیو سات ولز فرستاده شده بودند. این گروه متشکل از 11 کشتی بود که شامل دو ناو جنگی نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا، 3 کشتی پشتیبانی و 6 کشتی مخصوص حمل محکومان بود و در ساحل Sydney cove کناره گرفتند. به این ترتیب اولین تشکیلات محکومان در استرالیا شکل گرفت و جالب اینکه رویه اعزام محکومان به استرایا برای گذراندن دوران محکومیت خود، تا سال 1840 همچنان ادامه داشت.
تاریخچه بومیان استرالیا
بومیان استرالیا بیش از 65000 سال در این قاره سکونت داشته اند و با سنن و رسوم باستانی خود در این کشور پهناور روزگار می گذراندند، تا اینکه برای اولین بار در سال 1660 میلادی کاشفان هلندی سواحل شمالی استرالیا را کشف کردند و آنرا هلند جدید نامگذاری کردند، هرچند که هرگز علاقه ای به سکونت در این سرزمین بکر نداشتند.
با اکتشاف سواحل شرقی و جنوبی استرالیا توسط کاپیتان جیمزکوک بریتانیایی برای اولین بار پرچم بریتانیا در این قسمت از استرالیا برافراشته شد و کاپیتان جیمزکوک این سرزمین جدید را قسمتی از امپراطوری بریتانیا نامید.
استقلال استرالیا
استقلال استرالیا به عنوان یک کشور مستقل از بریتانیای کبیر در سال 1900 و با فرمان ملکه ویکتوریا محقق گردید و این کشور به عنوان عضوی از جامعه مشترک المنافع بریتانیا دارای پرچم خود شده و ادموند بارتون در سال 1901 اولین نخست وزیر استرالیا لقب گرفت.
این کشور وسیع در تمام طول تاریخ خود اتفاقات مختلفی را شاهد بوده و در دوره معاصر با افزایش روحیه مدارا و همدلی موفق شده است میزبان جامعه چند فرهنگی باشد که دارای کمترین تنش نژادی و مذهبی است. این جامعه امروزه هم با اتکا بر ارزش های انسانی خود، همچنان در مسیر پیشرفت گام برمی دارد.
جشن ملی
از سال 1935 تا کنون، روز 26 ژانویه در سراسر کشور تعطیل رسمی اعلام شده است و جشنهایی باشکوه در این روز برگزار میگردد. برخی از این مراسم عبارتند از بالا بردن پرچم، مسابقات مختلف ورزشی و هنری، مسابقات قایقرانی، مراسم آتشبازی، مسابقهی پشمچینی و چوب بری و کنسرتهای مختلف، که همگی در جهت افزایش روحیه همکاری بین اعضا و نژادهای مختلف جامعه و نیز ترویج شادی و نشاط بین ساکنین این کشور زیبا در نظر گرفته شده اند.
اگرچه روز 26 ژانویه به مناسبت ورود اولین دستهی مهاجرین است، اما امروزه این روز بخصوص نشاندهنده و منعکسکنندهی استرالیای معاصر است، جوامع و مناظر متنوع، دستاوردهای چشمگیر و آیندهی روشن پیش رو. همچنین این روز، فرصتی است برای تامل در مورد تاریخ استرالیا و در نظر گرفتن تمام موقعیتهایی که میتوانند به روشنتر شدن آیندهی استرالیا کمک کنند.
در روز ملی استرالیا، بیش از نیمی از جمعیت 22 میلیونی این کشور یا در مراسمهای برنامهریزی شده و یا در جمع دوستان و خانوادهی خود این روز ملی را جشن میگیرند و جالب اینکه، این روز در بین اکثر استرالیایی ها از محبوبیت ویژه ای برخوردار است. با این حال روز ملی استرالیا، بیش از یک روز تعطیل عمومی است.هویت روز ملی استرالیا و ماندگاری آن در تقویم این کشور در این است که نشان دهنده مزایای کشور استرالیا و حقوق شهروندی آن برای ساکنانش است.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.