شما در این بخش تجربیات موکلین پرشین مایگرنت از مهاجرت تا زندگی در استرالیا را خواهید خواند.

نام: محمدرضا (رضا)

 مدت اقامت در استرالیا: یک سال

مدرک تحصیلی: مهندسی مکانیک

شغل در زمینه مهندسی مکانیک – نفت و گاز

 ✍️با سلام به همه کسانی که تصمیم به مهاجرت به استرالیا دارند، بنده با کمک تیم پرشین مایگرنت ویزای اقامت دائم استرالیا رو گرفتم و دوست دارم تجربه خودم رو با شما در میان بگذارم با امید اینکه مفید باشه.

ü     شاید اولین چیزی که باید بگم اینه که کاملا هر کسی باید اول از همه تکلیفش رو با خودش روشن کنه. یعنی بدونه داره کجا زندگی می‌کنه، چه چیزهایی داره، چه امکاناتی داره، چه کمبودهایی تو خودش و زندگیش و کشورش داره و بعد اینکه دنبال چی هستش تو زندگی.

ü     مهاجرت دید واقعی نسبت به زندگی و خواسته‌ها و مسائلی که باعث رضایت‌مندی تو زندگی میشن لازم داره. در این مورد یکی از مسائلی که مغز و احساس انسان داره اینه که به سختی میشه تمام پارامترها را بصورت موازی توی دل و عقل مقایسه و یا ارزیابی کرد. به همبن خاطر بنظرم حتما تمام داشته‌ها و نداشته‌ها رو باید روی کاغذ نوشت. بعدش حتما برنامه حداقل 5 ساله زندگیتون رو بايد داشته باشید و اینکه تو چه وضعیتی قراره باشید. خب شاید اینجوری راحت‌تر ببینید که آیا مهاجرت جوابی می‌تونه براتون باشه یا نه.

ü     نکته خارج از موضوع اینکه، مهاجرت از شروع کارهای آیلتس تا ارزیابی و ارسال پرونده و اومدن جواب، یک روندی هستش که زمان خودش رو می‌بره و باید حوصله داشته باشید. این بحث پرحوصله بودن و صبور بودن تازه بعد از وارد شدن به یه کشور دیگه خیلی پررنگ‌تر میشه.

ü     ‌خوشبختانه یکی از برجسته‌ترین نکات مثبت مدیریت پرشین دید واقع‌گرایانه ایشون نسبت به مهاجرت و مسائل مربوط به آن هست. بخصوص اینکه ایشون خودشون تجربه زندگی رو تو کشور استرالیا دارند و کاملا مستند هستند.

ü     یکی دیگه از مسائلی که باید دید واقع‌گرایانه داشته باشیم، بحث پیدا کردن کار هستش. این سوال رو از خودتون بپرسید که اگر الان از دانشگاه فارغ التحصيل شده باشید و پارتی مناسبی نداشته باشید چقدر زمان و مشکلات داره که کار تخصصی رو پیدا کنید تو ایران؟ تو ایرانی که کشور خودمون هستش و هم زبون هستیم و هم فرهنگ؟

ü    این واقعیت مشابه برای اکثر مهاجرین هستش بعلاوه زبان، فرهنگ‌کاری، فرهنگ عمومی و غیره. پس اصلا نباید خودتون رو با وضعیت در حال حاضرتون تو ایران مقایسه کنید و اگر کار مناسب در زمان کوتاه پیدا نشد تعجب نکنید. بعنوان مثال من با سابقه 10 سال کار توی نفت و گاز ایران اومدم، خب صدردصد تو ایران من نه تنها بیکار نمی‌موندم هیچ وقت، بلکه در یک زمان دو جا کار می‌کردم و تازه کنارش بیزینس خودمم داشتم. خب ولی وقتی مهاجرت می‌کنی، از همه چی مهاجرت می‌کنی، از روابط کاری، از دوست آشنا، از رزومه‌کاری، از خانواده، از محله، از فرهنگ و …. پس باید در نظر بگیریم که صفر میشیم، صفر و صفر.

ü  برای کار پیدا کردن حتما کلاس AMES یا Skill Max یا TAFE و یا سایر موسسه هایی که دوره رزومه‌نویسی و کاریابی دارند رو باید رفت. تو برخی از این کلاس‌هاWork Placement   دارند و به این معنی هستش که اون موسسه بعد دوره آموزشی برای مدت دو تا سه ماه یک کار بدون حقوق و تا حدامکان مرتبط براتون پیدا می‌کنه. برای اکثر کسایی که تازه اومدن خب شاید این خیلی مهم نباشه، ولی اگه بعد 5 تا شش ماه فقط یک تلفن و یا یک مصاحبه بگیرید و اون هم بخاطر نداشتن تجربه لوکال از دست بدید دیگه دیر هستش شاید که برگردید و دوره‌ها رو شروع کنید.

ü     برای پیدا کردن خونه، استرالیا فرهنگ متفاوتی داره و نمی‌تونید با دید ایران اینجا در بدو ورود راحت باشید. توصیه من برای شش ماه اول گرفتن خونه Share هستش (برای مجرد‌ها و زوج‌های بدون بچه). شاید بگید نه که البته من هم کامل مخالف این بودم ولی الان شده توصیه من. این توصیه واقعا شاید بنوعی باید باشه. گرفتن خونه مستقل دردسرهای خودش از قبیل پیداکردن و مجاب کردن آژانس و اجاره بالاتر داره. خب از محاسن خونه   Share که البته باید دقت کنید با کی هم خونه می‌شید و شرایطش چی هستش، عدم نیاز به داشتن کار ثابت و یا سابقه اجاره قبلی تو استرالیا، مبله بودن، محیط مشترک بزرگتر که خب کمتر دلتون از تو یه خونه کوچیک بودن می‌گیره. با داشتن هم خونه که مجبور می‌شید انگلیسی صحبت کنید و این خیلی خیلی مهمه و اینکه کلا شرایط سفت و سخت قراردادی نداره، بیشتر تفاهم هستش تا قرارداد.

ü     برای کار پیدا کردن، Seek، LinkedIn، سایت شرکت‌ها، تمام آدمایی که می‌شناسید، شرکت در سمینارهای مربوط که بعضی‌هاش رایگان هستن مثل Engineers Australia و داشتن رزومه خوب میتونه خیلی کمک کنه. نکته دیگه اینکه تجربه من در این زمینه اینه که حتما حتما و حتما بعد از ارسال رزومه تماس بگیرید و پیگیری کنید. با ارسال رزومه هیچ اتفاقی نمی‌افته. هر چی قراره بشه بعد تلفن هستش. پس جاهایی که نمی‌تونید پیگیری تلفنی کنید، مثل شرکت‌های بزرگ رو بزارید تو اولویت آخر. واقعیت اینه که اینجا افزایش حقوق عمدتا از طریق جابجا شدن اتفاق میفته چون افزایش سالیانه خیلی معنی نداره، پس برای همین همیشه همه دنبال کار هستند. حتی اونایی که سرکار هستند و اگه دقت کنید خیلی‌ها توی 5 سال شاید حداقل 3 تا 4 کار عوض کرده باشند. پس رقابت سخت هستش و باید بیشتر سمت جاهایی برید که متقاضی کمتری داره و البته با حقوق کمتر شروع کنید. در مدت زمانی که دنبال کار می‌گردید، حتما دنبال کار داوطلبانه تو جاهای خیریه و یا کارهای Casual باشید. هم زبانتون بهتر میشه، هم فرهنگ کاری رو یاد می‌گیرید، هم اعتماد به نفستون بیشتر میشه، کمک مالی میشه و خیلی برای کارفرما مهمه که بعنوان کسی که تازه اومدید بیکار نشستید تو خونه. در آخر امیدوارم که شرایط کشورمون و تمام ایرانی‌ها جوری باشه که هیچ وقت مهاجرت رو راهی برای رسیدن به خواسته‌هامون ندونیم. در پایان برای همگی آرزوی موفقیت دارم.

نام: پدرام

رشته: مهندس شبكه

مدرك: MCSE

ويزا: اقامت دايم، درحال حاضرسيتيزن

✍️ سلام به دوستانی که می‌خواهند یک زندگی جدید را در یک محیط جدید و کاملا متفاوت شروع کنند.

✅ من با همراهی و کمک‌های پرشین مایگرنت ویزای دائم استرالیا را دریافت کردم. پرونده مهاجرتی من پذیرفته نشده بود و پرشین پرونده مهاجرتی‌ام را دوباره به جریان انداخت. نکته‌بینی و ظرافت کار ایشان کمک کرد که من ویزای استرالیا را در زمان کوتاهی دریافت کردم.✅

🎈 زبان و برقراري ارتباط

     ‏اولین و مهمترین نکته زندگی در کشور استرالیا زبان انگلیسی می‌باشد، چون برای انجام هرکاری به آن نیاز دارید. شما ممکنه شغل‌های و فرصت‌های خوبی را به راحتی از دست بدهید اگر مشکل برقرار ارتباط داشته باشید.

     این روزها برای پیدا کردن کار رقابت شدیدی وجود دارد پس کارفرما‌ها دنبال کسانی هستند که از هر نظر خوب باشند مخصوصا زبان.

     بزرگترین کمکی که برای تقویت زبان انجام دادم: من هفته های اول برای تقویت زبان انگلیسی- استرالیایی DvD مجموعه سریال packed to the rafters را با زیرنویس انگلیسی دیدم و کلمات جدید را یادداشت و یاد می‌گرفتم… چندین بار هر بخش رو می‌دیدم و با خودم تکرار می‌کردم. هر روز احساس بهتری در برقرار ارتباط با مردم داشتم.

🎈 پیدا کردن کار

     باید یک پروفایل خوب در سایت‌های کاریابی داشته باشید. مثلاSeek.com.au ، با گشتن در این سایت می‌توانید بفهمید که کارفرماها در زمینه کاری شما به چه تخصص‌هایی بیشتر احتیاج دارند. در کار من ITIL, Office365 خیلی امتیاز خوبی دارند.

     ‏شهری که به تخصص شما بیشتر احتیاج دارد را پیدا کنید و هزینه‌های زندگی را مد نظر قرار بدهید. ما به شهری در استرالیا تعلق نداریم بلکه هرجایی که بتوانیم کار پیدا کنیم آنجا شهر ماست و آرامش داریم. شاید اصرار در یک شهر ماندن باعث از دست دادن فرصت‌های زیادی در شهرهای دیگر بشود.

     با رزومه‌های سبک ایران شانس پیدا کردن کار خیلی کمه، حتما از کسی بخواهید رزومه‌های شما رو بازبینی کند و راهنماییتان کند.

     ‏حتما پروفایلی خوب در سایت LinkedIn داشته باشید.

      ماه‌هایی که کار بیشتر تبلیغ می‌شود:  March , End of February و Jun – July سعی کنید طوری برنامه‌ریزی کنید که در این ماه‌ها آماده فرستادن رزومه باشید.

     ‏اگر به هر دلیلی شما برای مدت زیادی در تخصصتان کار پیدا نکردید، حتما خودتان را به روز نگهدارید و با تکنولوژی‌های جدید آشنا شوید. این در مصاحبه‌ها نشان دهنده این است که شما آدم فعال و علاقمند به تخصصتان هستید.

🎈 هزینه‌های زندگی و مسکن

      ‏ مهمترین و بالاترین هزینه، اجاره خانه می‌باشد، مخصوصا که شما وقتی وارد استرالیا می‌شوید و هیچ وسیله زندگی ندارید. اگر خوش شانس باشید و دوستی داشته باشید که مدتی با وی باشید که بهترین گزینه هست وگرنه به سایت Domain.com.au  بروید و دنبال خانه اجاره‌ای و یا اشتراکی (شاید بهترین گزینه برای افراد تنها یا زوج‌ها باشد، چون این خانه‌ها تمامی وسایل را دارند و شما احتیاج به خرید چیزی نداری)

💐 استرالیا سرزمین بسیار زیبا و منحصر به فردی هست در کنار تمام تجربیات جدیدتان، در این سرزمین زیبا بسیار سفر کنید در پایان برای همه شما آرزوی موفقیت می‌کنم.

نام: سحر

رشته: مهندس نرم‌افزار كامپيوتر

شغل: برنامه‌نويس و تحليلگر

ويزا: اقامت دائم – ١٩٠

️ دو سال و نیم از روزی که کوله بارم رو خلاصه کردم تو ۳۰ کیلو و خودم رو آماده‌ی ساختن یه زندگی جدید کردم می‌گذره، وقتی به این مدت نگاه می‌کنم به خودم می‌گم دمت گرم، خواستی و بالاخره تونستی. مهاجرت یه تغییر خیلی بزرگه، فقط محل زندگیت عوض نمیشه بلکه ذره ذره خودتم عوض میشی اینها را نمی‌گم که تو دلتون خالی کنم فقط می‌خوام بگم آمادگی یه تغییر بزرگ را داشته باشین چون دیدم ایرانی‌هایی را که نتونستن موقعیتی را که ایران داشتن اینجا بدست بیارن و با سرخوردگی برگشتن.

 ✅ من براي مهاجرت به استراليا سه بار اقدام كردم. دفعه اول با يك وكيل مهاجرتي كارم رو شروع كردم و متاسفانه پروندم رد شد. دفعه دوم تصميم گرفتم خودم پروسه مهاجرتم و پيش ببرم چون هم زبانم خوب بود و هم مطالعاتم در اين زمينه. اما متاسفانه بعلت آشنا نبودن با تمام زواياي مهاجرت پروندم دوباره به مشكل خورد و رد شد. دفعه سوم درحالي كه داشتم مايوس مي‌شدم به جلسه مشاوره دفتر پرشین مایگرنت رفتم و اطلاعات فني و مهندسي و كامپيوتري ايشون را بسيار بالا ديدم و اين نكته من رو جذب كرد كه هم دانش مهاجرتي دارند و هم دانش فنی.

 🎈 به همين خاطر پروسه مهاجرتم رو با ايشان پيش بردم و سرانجام اقامت دائم استراليا را با كمك تیم پرشین مایگرنت گرفتم . 🎉 خوب فکر کنم بیشتر دوست داشته باشین درباره کار پیدا کردن و نحوه زندگی اینجا بدونین، مثل کشور خودمون همه جور آدمی اینجا پیدا میشه، خود استرالیایی‌ها خون گرم هستن به شرطی که بتونی باهاشون ارتباط بر قرار کنی، اگه زبانت خوب باشه ( با آیلتس ۷ نمی‌تونی بگی زبانم خوبه) باید کم کم تو محیط پیشرفت کنی. اگه شغلتون تو زمینه نرم‌افزاره شانس زودتر کار پیدا کردنتون خیلی بالا است، واسه رزومه نوشتن از job description ها حتما استفاده کنین. من خودم شرایط مصاحبه را بارها و بارها تمرین می‌کردم و از هر مصاحبه‌ای هم یاد می‌گیری که واسه بعدی چطور خودت آماده کنی.💐 اينجا هم به برنامه‌نويسان جاوا نيازدارند و هم برنامه نويسان دات نت. براي تحليل سيستم‌ها هم از متدودهاي مختلفي استفاده ميشه. توصيه مي‌كنم اجايل و حرفه‌اي ياد بگيرين.🎁   به دو صورت در استراليا به برنامه‌نويسان و تحليلگران كار مي‌دهند، يا قرارداد پرمننت يا قراردادي. حقوق افراد بصورت قراردادي بالاتر هست و يك شخص مي‌تونه درماه حدود ده تا دوازده هزار دلار هم درآمد داشته باشه اما خوب قراردادهاي پرمننتي پايينتره.

🌹امیدوارم مهاجرت واستون پله‌ای باشه برای رسیدن به اون زندگی که آرزوش را دارین.

نام: فرهاد و فرناز

رشته: مهندسي نرم افزاركامپيوتر

ويزا: دانشجويي و اقامت دائم

 ️ من و همسرم حدود سه سال پیش با کمک شرکت پرشین مایگرنت با ویزای دانشجویی راهی استرالیا شدیم. در اون زمان ما امتیاز لازم برای گرفتن اقامت رو نداشتم و چون هر دو قصد ادامه تحصیل داشتیم تصمیم گرفتیم از امتیاز دو سال تحصیل در استرالیا استفاده کنیم.

🎈 زندگی دانشجویی زمانی که ریال خرج می‌کنید می‌تونه خیلی خیلی سخت باشه و باید انگیزه زیادی برای اومدنتون داشته باشین تا بتونید تمام دوری‌ها، ضعف زبانی و پیدا نکردن کار رو تحمل کنید. مخصوصا اگه توی شهرهای بزرگ زندگیتون رو شروع نکنید، لهجه‌های مردم عجیب‌تر میشه، کار تخصصی خیلی به سختی پیدا میشه و فان شهرهای بزرگ رو هم ندارید (همه جا هم ساعت 5 عصر میبنده! رستوران‌ها تا 9 باز هستن ولی اگه ماشین نداشته باشین اتوبوس بعد 8 نیست که باهاش برین خونه!!!) ولی از همه این‌ها گذشته از زندگی دانشجویی، زندگی تو خونه مشترک با  استرالیایی‌ها و کلوپ‌های مختلف دانشجویی میشه کلی با فرهنگ اینجا آشنا شد، دوست پیدا کرد و زبان رو تقویت کرد قبل اینکه بخواین وارد بازار کار بشین. هزینه‌ی تحصیل در دوره فوق لیسانس برای دانشجوهای اینترنشنال فرقی با استرالیایی‌ها نداره با این تفاوت که استرالیایی‌ها می‌تونن از دولت تحت شرایط خاص وام بگیرن. با تجربه من اگه بتونید بعد اومدن یک دوره‌ای رو (چه تو دانشگاه، چه موسسه) بگذرونید میتونه توی کار پیدا کردن و درآمدتون خیلی کمکتون کنه.

 🎈 همچنین دانشگاه‌ها امکانات خوبی برای دانشجوهاشون برای پیدا کردن کار دارن. من با استفاده از همین برنامه‌ها تونستم 6 ماه قبل از اینکه درسم تموم بشه با یک شرکت خیلی خوب قرارداد ببندم که 1 ماه بعد از اینکه درسم تموم شد شروع به کار کنم! الان یک سال هست که به عنوان مهندس نرم‌افزار مشغول به کار هستم. قرارداد اولیه‌ام به عنوان “فارغ التحصیل نرم افزار” بود ولی بعد از 6 ماه ارتقا پیدا کردم. اینجا کار برای رشته‌های کامپیوتر مثل هر جای دیگه دنیا زیاد هست. نکاتی که باید در نظر بگیرید اینه که 1. از اینکه برای شغل‌های پایین‌تر از حد ایرانتون اقدام کنید نترسید. معمولا اینجا همه 6 ماه اول آزمایشی استخدام میشن، فرقی نداره با چه ملیت و سابقه کاری (حتی خود استرالیایی‌ها هم همین روند رو باید طی کنن) بعد از اون مدت اگه ببینن سطحتون بالاتره ارتقا پیدا می‌کنین.  فقط اگه اینکار رو کردین رزومه‌تون رو پر نکنین، چون ممکنه بگن سطحتون خیلی بالاست و استخدامتون نکنن! 2. چند ماه قبل از اومدنتون کارهای مرتبط با رشته و سابقه کارتون رو توی سایت‌هایی مثل    seek.com.auو au.indeed.com چک کنید و ببینید چه مهارت‌هایی لازم دارن. حتما اون‌ها رو یاد بگیرید و حتی الامکان 1 یا 2 پروژه در اون زمینه انجام بدین. 3. اینجا سوالهای شخصیت شناسی از تکنیکال مهمتره! مخصوصا برای شرکت های خوب. چون معتقد هستن تکنیک رو می شه یاد گرفت! ( مثلا توی شرکت ما با اینکه همه C# کار می‌کنن، کسانی که سابقه جاوا دارن رو هم استخدام می‌کنناین جزو چیزهائیه که تو دانشگاه به دانشجوها یاد میدن! نمونه سوال‌ها و ویديوهاش توی اینترنت زیاد هست، حتما قبل مصاحبه جواباتون رو آماده کنین که قافل گیر نشین وسط استرس مصاحبه!

 🎈 خلاصه برای ما حدودا یک سال/ یک سال و نیم طول کشید تا خودمون رو با زندگی اینجا وفق بدیم ولی بعد از اون تونستیم دوستان استرالیایی پیدا کنیم، اینجا درآمد داشته باشیم و اقامتمون رو بگیریم. من  بشخصه عاشق استرالیا، هواش، طبیعتش، مردمش و فرهنگش هستم! دولت اینجا به مردم، سلامت و زندگیشون خیلی اهمیت میده و این برای من خیلی مهمه. مردم استرالیا هم آدم‌های مهربون و مودبی هستن. توی شهرهای کوچیک حتی وقتی تو خیابون راه میرین بدون اینکه بشناسنتون بهتون سلام میکنن!!! البته این تجربه شخصی من هست و همه اینها با توجه به انتظار هرکس میتونه متفاوت باشه. امیدوارم همگی هر جا هستید موفق باشید :)

نام: نرگس

ويزا: ابتدا دانشجويي و در ادامه اقامت دائم

شغل: بخش فروش

مدرك تحصيلی: ليسانس اقتصاد و كارشناس ارشدMBA

   سلام من نرگس هستم ساکن آدلاید. رشته کاریم بازرگانی هست، لیسانس اقتصاد از دانشگاه باهنر دارم و در استرالیا MBA خواندم و ۵ سال سابقه کاری در ایران داشتم. پروسه مهاجرت بسیار پر ماجرایی داشتم. من از سال ۸۹ تصمیم به مهاجرت گرفتم ولی هر بار قوانین عوض میشدند و من موفق به ثبت پروندم نمی‌شدم. در تمام این مراحل مدیریت شرکت و تیمشون در کنارم بودن و من همیشه در مورد همه چیز باهاشون مشورت می‌کردم. بالاخره سال ۹۳ موفق شدم که با ویزای دانشجویی وارد استرالیا بشم و حدودا ظرف مدت ۳ ماه موفق به گرفتن ویزای اقامت دائم شدم (skill migration) که بدون راهنمایی‌های ایشان غیر ممکن بود. در مدت این دوسال موفق شدم که درسم رو تموم کنم. الان یک سال هست که تمام وقت کار می‌کنم. در عرض یک سال از سمت sales assistant به section manager ارتقاء داده شدم.  فکر می‌کنم رمز موفقیتم باور توانایی‌هام و زبان انگلیسی بود. البته همیشه جا برای بهتر کردن زبان هستش و هر چی مسلط‌تر باشید زودتر موقعیت خودتون رو در جامعه پیدا می‌کنید. پیشنهاد می‌کنم که قبل از آمدن به استرالیا حتما زبان انگلیستون رو تقویت کنید و زمانی که به اینجا رسیدید فقط به هدفتون فکر کنید و از انجام هر کاری برای رسیدن به هدفتون نترسید. هیچ چیزی غیر ممکن نیست. آرزوي موفقيت برای همتون دارم.