مهاجرت کاری به استرالیا

مهاجرت کاری به استرالیا
ویزای 189 استرالیا

ویزای ۱۸۹

ویزای ۱۸۹ به دارنده ویزای اقامت دائم استرالیا را اعطا می‌‌کند و محدودیت در انتخاب محل زندگی ندارد. داشتن امتیاز حداقل ۶۵ برای مهاجرت به استرالیا از طریق این ویزا لازم است. اگر رشته شما در لیست مشاغل مورد نیاز استرالیا MLTSSL قراردارد می‌‌توانید با محاسبه امتیاز خود و رسیدن به 65 امتیاز برای این ویزا به منظور مهاجرت کاری به استرالیا اقدام نمایید.

ویزای اقامت دائم 190 استرالیا

ویزای ۱۹۰

برای اقدام از طریق این ویزا به حداقل 65 امتیاز (60 امتیاز خالص به اضافه 5 امتیاز ایالت) نیاز دارید. در صورتی که امتیاز خالص شما ۶۰ امتیاز باشد، ۵ امتیاز اسپانسر ایالتی در ویزای ۱۹۰ به شما اعطا می‌گردد. اگر رشته شما در لیست مشاغل مورد نیاز استرالیا STSOL یا MLTSSL قراردارد، می توانید برای مهاجرت کاری به استرالیا از طریق این ویزا اقدام نمایید.

ویزای اقامت موقت 491 استرالیا

ویزای ۴۹۱

ویزای 491 که از نوامبر سال 2019 به عنوان جایگزین ویزای 489 معرفی شده است، به متقاضی در پروسه 15 امتیاز ایالتی اعطا خواهد کرد. حداقل امتیاز مورد نیاز متقاضی در این ویزا 50 می‌باشد که به اضافه 15 امتیاز ایالتی به 65 امتیاز مورد نظر استرالیا خواهد رسید.

سازمان های ارزیاب مشاغل در استرالیا

سازمان های ارزیاب

قطعا هر فردی که قدم در مسیر مهاجرت کاری به استرالیا گذاشته باشد، نام یکی از سازمان های ارزیابی را شنیده است. اولین مرحله برای ویزاهای اسکیلد ورکر یا ویزاهای مهارتی، ارزیابی مدارک شغلی و تحصیلی توسط سازمان های ارزیاب استرالیا است که اداره مهاجرت استرالیا برای ارزیابی مدارک متقاضیان به صورت تخصصی در نظر گرفته است.

پادکست مهاجرت کاری به استرالیا


مهاجرت کاری به استرالیا

مهاجرت به استرالیا از طریق ویزای کاری


ویدیو مهاجرت کاری به استرالیا


ویزای اسکیل ورکر استرالیا

استرالیا کشوری با جمعیتی بیش از 25.5 میلیون نفر، به عنوان یکی از کشورهای پهناور با منابع و ذخایر بالا محسوب می شود که طی سالهای اخیر در زمره مقاصد محبوب گردشگران و مهاجران در سراسر دنیا قرار گرفته است.

استرالیا به واسطه محبوبیت بالا، به یکی از کشورهای چند فرهنگی تبدیل شده است که همین امر باعث شده با بیش از 200 زبان مختلف در این کشور روبرو باشیم.

اقتصادی شکوفا و در حال رشد، سیستم آموزشی جامع و متنوع، سیستم های درمانی و مراقبتی کم نظیر و مهمتر از همه فرصت های شغلی بالا منجر به این امر شده اند که کشور استرالیا بیش از پیش مورد توجه متخصصان و علاقه مندان به مهاجرت کاری قرار گیرد.


مهاجرت کاری به استرالیا

مهاجرت کاری به استرالیا یکی از رایج‌ترین انواع مهاجرت به این کشور در بین متخصصان است. امکانات مناسب و ایده آلی که ویزاهای مهارتی در اختیار مهاجران قرار می‌دهند مهاجرت و نیز سادگی شرایط اخذ این ویزاها، این نوع از مهاجرت را به متداول ترین نوع مهاجرت از ایران بدل کرده است.

این دسته از ویزاها (اسکیل ورکر استرالیا) بر اساس جدول امتیازی (point based) هستند، به این معنی که شما باید حداقل 65 امتیاز (شامل امتیازات اسپانسرشیپ) داشته باشید تا بتوانید در این پروسه به ویزا دست یابید.

نکته مهمی که در این بین وجود دارد این است که شما به هر میزان که امتیاز به دست آورید با سایر متقاضیان دریافت ویزا که مهارت (شغل) مشابه شما را دارند رقابت می‌کنید و دولت استرالیا در هر مهارت (شغل)، با توجه به تعداد مورد نیاز خود به کسانی که بیشترین امتیاز را دارا باشند، دعوتنامه ارائه خواهد کرد.

بنابراین مشاغلی که متقاضیان در آنها بیشتر باشند طبیعتا امتیازات بالاتری برای رسیدن به دعوتنامه برای انها نیاز است و در نتیجه رقابت پیش روی متقاضیان نیز سخت تر خواهد بود، ولی این بدان معنی نیست که اگر امتیاز شما پایین باشد، هیچ شانسی برای دریافت ویزا نخواهید داشت.

ارزیابی مهارتی

اولین و شاید مهمترین قدم در پروسه مهاجرت کاری به استرالیا، ارزیابی مهارت شما است. شما می بایست در یکی از مشاغل مورد نیاز استرالیا مهارت داشته باشید و تخصص شما توسط سازمان ارزیاب مربوطه، مورد ارزیابی قرار گرفته و تایید گردد.

این سازمان ها علاوه بر ارزیابی مهارت متقاضی می توانند سنوات سابقه کار متقاضی را هم بررسی کرده و میزان سابقه مرتبط را که باعث مشخص شدن امتیاز سابقه کار متقاضی است، مشخص نمایند.

مدارک عمومی که سازمان های ارزیاب همگی آنها را طلب می کنند شامل مدارک شغلی مثل قراردادهای سالانه، نامه های شرح وظایف کاری، فیش های حقوقی، مدارک تحصیلی شامل دانش نامه تحصیلات تکمیلی و ریز نمرات و در برخی مشاغل مدارک مهارتی افراد است.

این سازمان ها با توجه به دستورالعمل های موجود، امکان دارد مدارک دیگری را که مختص خود می باشند، طلب کنند.


سازمان های ارزیابی

سازمان های ارزیاب هر یک دستورالعمل ها و شیوه های خاص خود را برای ارزیابی مهارت افراد دارند و بر مبنای آنها افراد را مورد ارزیابی قرار می دهند. برای مثال سازمان انجمن کامپیوتر استرالیا  (ACS) برای ارزیابی افراد به مدارک شغلی و نامه های سوابق کار و در بعضی موارد هم مستندی با عنوان RPL را مطالبه می کند.

در این سند، فرد متقاضی بسته به شغلی که در آن تقاضای ارزیابی دارد باید تجارب خود را در قالبی مشخص نوشته و به این سازمان ارائه نماید.

همچنین به عنوان مثال، سازمان مهندسین استرالیا (EA) علاوه بر مدارک تحصصی و مستند CDR،  نمره زبان انگلیسی معادل 6 آیلتس در هر مهارت را نیز به عنوان پیش نیاز برای ارزیابی مطالبه می کند.

در هریک از سازمان های ارزیاب این مدارک می تواند متفاوت باشند ولی در حالت کلی ارائه کلیه این مدارک برای ارزیابی متقاضی الزامی است. بعد از دریافت ارزیابی مثبت نوبت به ثبت EOI یا Expression of interest می رسد.

شرایط و امتیازات ویزای اسکیل ورکر استرالیا (مهاجرت کاری استرالیا)

همانگونه که از نام ویزای مهارت کاری استرالیا یا ویزای اسکیلد ورکر مشخص است، داشتن یک تخصص یا مهارت برای دریافت این ویزا الزامی است. به همین منظور در ابتدا به صورت خلاصه این الزامات را بررسی کرده و در ادامه نحوه محاسبه امتیازات و سپس انواع ساب کلاس های این ویزا را بررسی خواهیم نمود.


پروسه مهاجرت کاری استرالیا

پروسه مهاجرت به استرالیا از طریق اسکیلد ورکر


الزامات مهاجرت کاری (اسکیل ورکر استرالیا) به استرالیا

  • سن فرد متقاضی که می بایست کمتر از ۴۵ سال باشد.
  • مهارت یا تخصص فرد متقاضی می بایست در فهرست مشاغل مورد نیاز استرالیا یا SOL قرار داشته باشد.
  • داشتن مدرک تحصیلی مورد تایید کشور استرالیا
  • توانایی نمایش تسلط به زبان انگلیسی از طریق شرکت در آزمون های زبان مورد تایید استرالیا.
  • به دست آوردن مجموع امتیاز حداقل 65
  • دریافت اسسمنت مثبت به منزله اثبات مدارک تخصصی ارائه شده.

ثبت (EOI) Expression of interest

در این مرحله امتیازات متقاضی اعلام می گردد و مشخص می شود که متقاضی در شغلی که ارزیابی مثبت به دست آورده است، چه امتیازاتی به دست می آورد. ارائه نمره زبان برای متقاضی در این مرحله اجباری است و شماره مرجع نمره زبان در این مرحله اعلام می گردد.

در این گام از پروسه مهاجرت کاری به استرالیا، متقاضی علاقه خود را برای دریافت هر یک از سه ویزای زیر مجموعه اسکیل سلکت (Skill Select) اعلام می کند و برای ویزاهایی که اسپانسرشیپ ایالتی لازم دارند نیز درخواست خود را در قالب فرم های EOI جداگانه در هر ایالت و یا قلمرو ارسال می نماید .

در نظر داشته باشید که بررسی این درخواست ها در ایالات و قلمرو های مختلف ساز و کار خاص خود را دارد. بطور مثال قلمرو پایتخت استرالیا با سیستم امتیاز بندی خاص خود که به ماتریس کنبرا معروف است متقاضیان را بررسی کرده و به کسانی که در این سیستم امتیاز بالاتری به دست آورند، دعوتنامه اعطا می کند.


اختیارات ایالات و قلمروها

لازم به ذکر است هر یک از ایالت ها و قلمرو ها می توانند در مورد مشاغلی که در لیست کوتاه مدت خود دارند شرایطی را علاوه بر شرایط اداره مهاجرت استرالیا در نظر بگیرند و تنها متقاضیانی که واجد آن شرایط هستند مجاز به ثبت درخواست در آن ایالت و قلمرو در رشته های خود می باشند.

این شرایط اضافه ممکن است شامل مواردی نظیر نمره زبان خاص و یا سنوات سابقه کاری باشند و یا ممکن است شامل مواردی مانند سابقه کار و زندگی در خاک ایالت و قلمرو و یا سابقه تحصیل در ایالت و یا قلمرو باشد.

بنابر آنچه گفته شد در مرحله  EOI هر متقاضی علاوه بر دارا بودن شرایط اداره مهاجرت ممکن است نیاز داشته باشد تا بتواند شرایط تعیین شده از طرف ایالت و یا قلمرو ها را نیز برآورده نماید. همچنین برخی ایالت ها و قلمرو ها برای بررسی پرونده افراد هزینه ای را دریافت می کنند این هزینه معمولا بین 200 تا 700 دلار استرالیا متغیر است.

جالب است بدانید که برخی ایالات نیز برای این کار هزینه ای دریافت نمی کنند ولی در حالت کلی دریافت هزینه هیچ تاثیری در نتیجه نهایی نخواهد داشت و ممکن است ایالت به متقاضی دعوتنامه ارائه نکند.


دریافت دعوتنامه (اسپانسرشیپ)

هنگامی که با درخواست یک متقاضی توسط ایالت و یا دولت فدرال استرالیا برای دریافت ویزاهای اسپانسری یا اقامت دائم موافقت شود، دعوتنامه صادر می گردد. این دعوتنامه ها گاهی در دو مرحله صادر می شوند و در این حالت تا زمان دریافت دعوتنامه دوم عملا مرحله دریافت دعوتنامه (اسپانسرشیپ) کامل نشده است.

بعد از دریافت دعوتنامه دوم عملا مرحله دریافت اسپانسری به اتمام رسیده است و متقاضی 60 روز فرصت دارد تا این دعوتنامه را پذیرفته و نسبت به ثبت پرونده درخواست ویزا در اداره مهاجرت استرالیا اقدام نماید. در صورتی که متقاضی ظرف مدت 60 روز اقدام به ثبت درخواست ویزا نکند، دعوتنامه باطل شده و ایشان باید برای دریافت دعوتنامه جدید، مجددا اقدام نماید.


درخواست ویزا

در این مرحله زمانی که متقاضی دعوتنامه دریافت شده را پذیرفته است، باید درخواست ویزای خود را در اداره مهاجرت استرالیا ثبت نموده و اطلاعات تکمیلی نظیر آزمایشات پزشکی ،گواهی عدم سوء پیشینه و اطلاعات مربوط به نمره زبان همسر خود را ارائه نماید.

همچنین در این مرحله متقاضی باید وجوه مربوط به اداره مهاجرت شامل هزینه بررسی مدارک برای نفر اصلی به میزان 4115 دلار و هزینه مربوط به نفر دوم برابر 2060 دلار استرالیا و هزینه بررسی مدارک فرزندان به ازاء هر فرزند 1030 دلار استرالیا را پرداخت نماید و منتظر نتیجه بررسی پرونده خود باشد.

در صورتی که آفیسرهای اداره مهاجرت در پرونده متقاضی مشکلی مشاهده نکنند در انتهای این مرحله ویزای متقاضی و خانواده ایشان صادر می شود (به اصطلاح ویزای متقاضی و خانواده ایشان گرنت می شود).

معمولا بعد از صدور ویزا متقاضی زمان مشخصی (معمولا بین 9 تا 12 ماه) فرصت دارد تا اولین ورود خود را به استرالیا ثبت نموده و اقامت خود را در این کشور را آغاز نماید.

با صدور ویزا برای متقاضی عملا پروسه مهاجرت وی به اتمام رسیده و ایشان مجاز است از هر یک از مرزهای استرالیا وارد این کشور شود. لازم به ذکر است کلیه ویزاهای اسکیلد ورکر (Skilled Worker) محدویت تعداد ورود و خروج نداشته و متقاضی می تواند در طول مدت 5 ساله ویزای خود، به دفعات و بدون محدودیت از استرالیا خارج و مجدد به این کشور وارد شود.


مرور کل پروسه

اگر بخواهیم کل پروسه و فرآیند مهاجرت با این شیوه را بصورت خلاصه مرور کنیم لازم است بدانید که شما در یکی از مهارت ها (مشاغل) مورد نیاز دولت استرالیا مورد ارزیابی قرار می گیرید و باید نتیجه مثبت ارزیابی را دریافت نمایید. در مرحله بعد که به ثبت EOI معروف است شما شرایط و امتیازات خود را اعلام نموده و منتظر دریافت دعوتنامه برای درخواست ویزا می شوید.

برای بررسی چگونگی فرآیند مهاجرت کاری به استرالیا لازم است با پروسه های مختلف این فرآیند آشنا شویم. در حالت کلی شما برای دریافت هر یک از ویزاهای زیرگروه ویزاهای مهارتی لازم است چهار مرحله را طی کنید. این مراحل به شرح زیر است:

  • ارزیابی مهارتی
  • ثبت EOI
  • دریافت دعوتنامه
  • درخواست ویزا

سوالات متداول


این موضوع به عوامل مختلفی بستگی دارد نظیر امتیازات فرد، نوع تخصص و مدارک تحصیلی و حرفه ایی که فرد در اختیار دارد. برای تشخیص بهتر شرایط می توانید از طریق جدول امتیازات، به محاسبه امتیاز خود بپردازید یا این کار را به عهده کارشناسان دفتر ما بسپارید.

به جز فرد اصلی پرونده، همسر و فرزند یا فرزندان فرد متقاضی نیز عینا همان ویزای فرد اصلی

هزینه دولتی استرالیا برای متقاضی اصلی 4240 دلار استرالیا، برای افراد همراه بالای ۱۸ سال 2120 دلار و افراد زیر ۱۸ سال 1060 دلار است.

مدت اعتبار مدرک زبان برای اداره مهاجرت استرالیا 3 سال می باشد و برای سازمان های ارزیابی استرالیا 2 سال می باشد.

بر اساس اعلام اداره مهاجرت استرالیا، آزمونهای IELTS ،Toefl iBT،PTE Academic، CAE و OET برای امر مهاجرت مورد پذیرش خواهند بود.

حداقل 65 امتیاز مهاجرتی برای ویزای کار استرالیا مورد نیاز است. باید توجه داشت که این 65 امتیاز حداقل امتیاز مورد نیاز اداره مهاجرت استرالیا بوده و امتیازی که فرد بر اساس آن دعوتنامه می گیرد در هر کد شغلی بسته به رقابتی که در آن شغل وجود دارد، متفاوت است.

بعضی از سازمان های ارزیاب استرالیا مثل سازمان مهندسین استرالیا EA یا سازمان نقشه برداران SSSI برای شروع پروسه ارزیابی به نمره زبان آیلتس هر مهارت 6 و یا معادل آن در آزمون های مورد تایید دیگر نیاز دارند. اما یکسری از سازمان های ارزیابی استرالیا مثل سازمان وت اسس VETASSESS یا سازمان کامپیوتری استرالیا ACS نیاز به مدرک زبان برای مرحله ارزیابی ندارند.

خیر، ویزای کاری استرالیا به متقاضی اقامت ارزشمند کشور استرالیا را می دهد و متقاضی مثل هر شهروند عادی باید برای خود، کار مد نظر را پیدا کند.


اخبار مهاجرتی استرالیا

تازه های مهاجرتی

(021)96862626 تماس فرم مشاوره رایگان